Думите на Алехандро Платер са считани за реакция към продажбата

...
Думите на Алехандро Платер са считани за реакция към продажбата
Коментари Харесай

A1 Telekom Austria отделя 1 млрд. евро за експанзия в Източна Европа

Думите на Алехандро Платер са считани за реакция към продажбата на активите на Telenor в района

© Надежда Чипева Още по тематиката
Съседите са ни скъпи. Роумингът също

България подписа съглашения за понижаване цените на роуминга със Сърбия и Македония, само че бизнесът към този момент не следва тази самодейност
13 апр 2018
" Мобилтел " регистрира втора поредна година на напредък на приходите

Операторът има по-голям оборот от продажба на устройства и закрепени услуги
14 фев 2018
Чешки " Теленор ", след това и " Нова тв "

Милиардерът Петр Келнер е определеният от Telenor нов притежател на българския телеком и измежду любимците и за малкия екран
8 фев 2018
Ръстът на приходите на " Мобилтел " и " Теленор " се форсира

За третото тримесечие двата телекома регистрират стесняване на броя на мобилните си клиенти
25 окт 2017
" Мобилтел " към този момент ще оперира под марката A1
21 сеп 2017 Собственикът на " Мобилтел " A1 Telekom Austria Group разполага с 1 милиарда евро за подсилване на позициите си в Източна Европа, съобщи изпълнителният шеф на групата Алехандро Платер пред публицисти във Виена, представен от Reuters. Според него става дума както за покупко-продажби на сегашните пазари на телекома, по този начин и в други страни.

A1 Telekom Austria Group, която е поделение на America Movil на милиардера Карлос Слим, към този момент работи в Австрия, България, Беларус, Македония, Словения, Сърбия и Хърватия. Компанията има и миноритарен дял в Telecom Lichtenstein. Думите на Платер са считани за реакция към оповестената наскоро договорка за покупката на активите на Telenor в България, Унгария, Сърбия и Черна гора в договорка за 2.8 милиарда евро. Те бяха купени от капиталовата компания PPF Group на чешкия магнат Петр Келнер.

" Ако не се разшириш, няма по какъв начин да останеш съответстващ на пазара ", разгласи Платер пред стопански кореспонденти във Виена. Според него един от целите е агресия на изток, без да дава повече детайлности за съответни страни. " Другият е консолидация в Хърватия, Беларус и Македония ", добави мениджърът. Компанията му разполага с 1 милиарда евро за придобивания без да има потребност от спомагателни заеми, посочи Платер.

Според профилирания уебсайт Broadband TV News Telekom Srbija може да бъде една от задачите на A1 Telekom Austria. Австрийската група към този момент наддаваше един път за сръбския оператор през 2011 година Тогава тя предложи 1.1 милиарда евро за 51% от телекома, само че офертата й беше отхвърлена. Впоследствие продажбата беше спряна. Нетната облага на Telekom Srbija за последната регистрирана до момента година - 2016 година доближи 126 млн. евро. В страната австрийците държат оператора Vip mobile.

" Мобилтел " е най-голямото поделение на A1 Telekom Austria. Приходите на българския оператор за 2017 година набъбнаха с 4.7% до 431.2 млн. евро (843.3 млн. лева.). Повишава се и облагата преди лихви, налози и амортизации (EBITDA), която е повишена с 3.6% през 2017 година до 130.1 млн. евро. През тази година следва и ребрандирането на оператора под общото корпоративно име на всички компании от групата - A1.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР