ДСБ/Нова Република и Да България представиха позиция относно, намаляването на

...
ДСБ/Нова Република и Да България представиха позиция относно, намаляването на
Коментари Харесай

Десни партии възмутени от тавана на кешовите плащания

ДСБ/Нова Република и " Да България " показаха позиция по отношение на, намаляването на прага за кешови заплащания на 5000 лв., определяйки го за безсрамно лобиране в интерес на банките.

" Парламентът одобри на първо четене понижаване на прага на кешовите заплащания от 10 хиляди на 5 хиляди лв.. Това е четвърти опит на ГЕРБ и финансовия министър. Досега разсъдъкът надделяваше и тези скандални промени бяха спирани, само че неналичието на съпротива в Парламента води до такива неуместни обстановки. Това е следващият образец, в който ГЕРБ облагодетелства огромните играчи за сметка на спомагателни разноски за дребния бизнес и елементарния жител ", разясняват партиите.

 Министерски съвет усъвършенства Данък добавена стойност, полза тютюна за наргиле и понижава кешовите заплащания
Отново готвят таван на заплащанията в брой

По ЗДДФЛ отпада отстъпката от 5% върху налога за довнасяне при подаване по електронен път на годишната данъчна декларация

Припомнят до какво буха довеели тези ограничения, съгласно тях. Една от тях е, основни спомагателни доходи за банките от такси и комисионни. Друга е увеличение на сивата стопанска система. Хората ще бъдат принудени да откриват сметка в банка за покупка на автомобил. В регионите със едва развита банкова мрежа това ще значи разноски за превоз до друго обитаемо място. Налагането на сходни разноски ще стимулира доста хора да заявяват по-ниски стойности на подписаните покупко-продажби , с цел да си спестят разноски.

" Не стигнаха 3 години на ГЕРБ и финансовият министър да изпълнят закона за акцизите и данъчните хранилища и да инсталират контролни измервателни уреди на производителите на алкохол и цигари. Властта освобождава от надзор " огромните " и ползва все по-рестриктивни ограничения към " дребните " " , възмущават се сините.

В по-слабо развитите стопански райони има и по-слабо развита банкова мрежа. Намаляването на прага за кешови заплащания ще се отрази изключително отрицателно навръх най-бедните райони. Възможностите за правене на бизнес значително ще се затруднят, тъй като да вземем за пример даже седмичното зареждане на магазин е на стойност над 5 хиляди лв..

 Отново оферират таван за кешовите заплащания от 5000 лева
Отново оферират таван за кешовите заплащания от 5000 лева

Министерството на финансите разгласява предложение...

ДСБ/Нова Република и " Да България " считат, че жителите, които прецизно съблюдават закона ще понесат обилни отрицателни последици спрямо тези, които са склонни да заявяват занижени стойности на покупко-продажбите, тъй като ще бъдат принудени да убеждават другата страна за разкриване на банкови сметки и понасяне на спомагателни разноски.

" Намеса на страната и банките в персоналното пространство на жителите , за които ще се събира информация за множеството покупки. Ако тази информация не се съхранява задоволително деликатно може да се трансформира в обект на противозаконна търговия и съображение за изнудване и тормоз над жители " , изясняват ДСБ/Нова Република и " Да България ".

Призовават депутатите, " които не са се сдружили с монополистите и настояват, че работят за жителите и дребния и междинен бизнес да отхвърлят тези скандални оферти ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР