Другите светове на Алби Брайт от Кристофър Едж е от

...
Другите светове на Алби Брайт от Кристофър Едж е от
Коментари Харесай

"Другите светове на Алби Брайт" разкрива забавното лице на науката

Другите светове на Алби Брайт " от Кристофър Едж е от вида " книги за цялото семейство ", показват от издателство " Софтпрес ". Алберт Стивън Брайт е нормално момче, чиито родители имат не напълно елементарни специалности, свързани с научни проучвания и квантова физика.

Всички назовават малчугана, кръстен на велики учени, просто Алби и му симпатизират, изключително откакто му се постанова да преживее голямо разтърсване в живота си – гибелта на своята майка. След загубата той се обръща към най-близкото на сърцето му – науката, с цел да се оправи с болката и да откри отговори на въпросите, които го терзаят. Изобретява самичък своя лична Теория на квантовия банан, с помощта на която пътешества във времето и пространството.

Пътешествието на читателя по страниците на книгата на Кристофър Едж пък му открива многочислени гледни точки към света и безбройните изненади (приятни, мъчителни и комични), които той крие. " Другите светове на Алби Брайт " е първата част от тематичната поредност за деца, които намират разтуха и ентусиазъм в науката. Книгата е отличена с голям брой влиятелни награди и е номинирана за един от най-значимите призове в детската литература – медала " Карнеги ".

" Другите светове на Алби Брайт " предизвика скептичните читатели, съгласно които топлотата на човешките взаимоотношения няма пресечна точка със строгите закони на науката. " И науката, и историите ни оказват помощ да открием смисъл в света " – има вяра писателят и придвижва читателите в невероятни светове, с цел да им разкрие истини, годни за всяка галактика.

Кристофър Едж е израснал в Манчестър, в този момент живее в Глостършър, Англия. Преди да стане публицист, е бил преподавател по британски, редактор и издател – все специалности, с които е покрай книгите. Многократно награждаван за своите романи, до този миг Кристофър Едж е прочут у нас с бестселър наръчниците по креативно писане за малчугани и младежи " Как да пишем страхотни истории! " и " Как да станеш страховит #автор ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР