Недоносеното палестинско момиченце, което беше спасено от утробата на майка

...
Недоносеното палестинско момиченце, което беше спасено от утробата на майка
Коментари Харесай

Недоносеното момиченце, спасено от утробата на мъртвата си майка, 5 дни по-късно почина

Недоносеното палестинско момиченце, което беше избавено от утробата на майка си, починала при израелски въздушен удар в Газа, пет дни по-късно е умряло, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на родственик, осведоми Българска телеграфна агенция.

Бебето Сабрин Джуда умря в болница в Газа, откакто здравословното му положение се влошило. Чичото на момиченцето Рами Ал Шейх сподели, че медицинските екипи не са съумели да го спасят.

Домът на Сабрин в град Рафах е бил изумен от израелски изтребители малко преди среднощ в събота. Родителите ѝ и 4-годишната ѝ сестра са убити.

Спасителите са отнесли телата до близка болница, където бебето е родено с цезарово сечение. Майката, Сабрин ал Сакани, е била бременна в 30-ата седмица. Впоследствие момиченцето било сложено в кувьоз в болница в Рафах дружно с още едно бебе. На лента върху него пишело " Бебето на мъченицата Сабрин Ал Сакани ".

Ал Шейх сподели пред АП, че Сабрин е заровена през вчерашния ден до татко си.

„ Бог ни беше лишил нещо, само че ни беше дал нещо в подмяна “, защото бебето оцеля след гибелта на фамилията си, споделя той. „ Но в този момент той взе всички тях. Семейството на брат ми е изцяло унищожено. Семейството на брат ми е заличено. От него не е останала никаква диря “, споделя чичото на детето.

По данни на месните здравни служби към две трети от починалите в Газа са дами и деца. По време на войната сред Израел и " Хамас " са починали повече от 34 000 палестинци. Здравните чиновници не вършат разлика сред бойци и цивилни в тези данни, прецизира АП.

Израел разгласи война на „ Хамас “ и предприе унищожителна въздушна и сухопътна атака в Газа в отговор на нападението на бойците против южен Израел на 7 октомври. Бойците убиха към 1200 души в Израел и взеха 250 за заложници.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР