Дронове ще следят границата както за незаконно преминаване на мигранти,

...
Дронове ще следят границата както за незаконно преминаване на мигранти,
Коментари Харесай

Дронове ще следят границата за както за нелегални мигранти, така и за действията на граничните служители

Дронове ще наблюдават границата както за нелегално прекосяване на мигранти, по този начин и за дейностите на граничните чиновници, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев. Той посочи, че все още има арестувани десетки граничари, които са взели участие в корупционни практики, само че тези случаи ще спрат след въвеждането на безпилотните самолети.

Демерджиев разяснява още, че има 110 километра от границата, които не са обезпечени по никакъв метод, само че се чака Европейската комисия да отпусне обилни средства за това по линията на механизма за европейска взаимност.

110 километра от българската граница не са обезпечени по никакъв метод, разяснява вътрешният министър Иван Демерджиев и посочи, че се чакат още средства за отбрана на границата по линия на Европейския съюз.

Демерджиев добави, че има десетки арестувани граничари за корупция, обвързвана с незаконния трафик на мигранти.

Вътрешният министър разяснява още, че случаите на проникнали на територията мигранти са оскъдни на фона на невиждания напън и 170 000 осуетени опита за минаване на границата. Започнала е работа и с Интерпол, с цел да може каналджийските групи да се наблюдават и проверяват по целия път от Турция до Западна Европа.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР