Дребните нарушения на пътя несъмнено могат да доведат до инциденти.

...
Дребните нарушения на пътя несъмнено могат да доведат до инциденти.
Коментари Харесай

Най-честите нарушения на пътя в София

Дребните нарушавания на пътя безспорно могат да доведат до произшествия. По мнението на специалисти постоянно водачите си разрешават да нарушават даже обикновени правила, когато карат в града.

Екип на BTV направи инспекция какъв брой нарушавания могат да бъдат засечени единствено за малко шофиране из столицата.

С пътния специалист Диана Русинова и автомобилния играч Иван Влъчков екипът на малкия екран кара по столичните улици и за по-малко от час откри редица извършители.

Масово карат с телефона, приказват си, а и хората нямат навика да наблюдават пътя, те карат на инстинкт и до там. А множеството млади водачи умират да го вършат, все едно е някаква горделивост да караш и да си пишеш по телефона, споделя Влъчков.

Превишената скорост, несъобразяването с ситуацията, засичането при преустрояването от лента в лента. Общо взето в обитаемо място се позволяват извънредно доста неточности и заради тази причина ние сме очевидци на възходящ брой верижни произшествия в градовете, голям брой пътно-транспортни катастрофи с вреди, несъобразяването на ситуацията води и до голям брой катастрофи с пешеходци, разяснява Диана Русинова.

При инспекцията се следи постоянно, че водачите не се преценяват и със сигнала на светофара - минава се на алено. Друга честа панорама е и паркирането на неразрешени за паркиране места.

Макар на пръв взор нарушаванията да са дребни, те могат да провокират съществени произшествия, припомнят специалистите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР