Драматичен инцидент на строителна площадка в северния германски град Хамбург:

...
Драматичен инцидент на строителна площадка в северния германски град Хамбург:
Коментари Харесай

Четирима българи са загинали при срутване на строително скеле в Хамбург

Драматичен случай на строителна площадка в северния немски град Хамбург: строително скеле се е срутило и е пропаднало няколко етажа надолу, вследствие на което са починали четирима служащи – жители на България, предава осведомителната организация DPA и районни немски медии .

Съгласно публикуваната информация, спасителите не са съумели да доближат с часове до затрупаните под отломките служащи. Инцидентът е станал в утринните часове на деня в асансьорна шахта. Според противопожарната работа четирима служащи са починали, а един е тежко ранен. Службата за градско развиване на Хамбург удостовери, че жертвите са от България.

Говорител на пожарната изясни, че скелето е е срутило от осмия етаж чак до самата основа на постройката. Събралите се парчета са достигнали до височината на втория етаж на зданието. " Трудността, несъмнено, е, че тук имаме доста елементи от скелето, които би трябвало да бъдат обезопасени и би трябвало да си проправяме път до мястото на разполагане, етаж по етаж “, изясни представителят. Оперативният управител разказа планината от отломки като " гигантско Микадо “, направено от частите на скелето. На място са дежурили са 150 пожарникари.

Около 1400 служащи постоянно работят на строителната площадка, само че през днешния ден – заради идното честване на Деня на Реформацията – на място е имало единствено 700 души. След случая постройката е била затворена и на всички работещи там е подредено да изоставен региона.

Към сегашния миг остава неразбираемо за какво скелето се е срутило. Специалисти са почнали  оглед на място. " Все още е прекомерно рано да се дефинира повода за случая “, разясни представител на полицията.

Сенаторът по вътрешните работи на Хамбург Анди Гроте (ГСДП) изрече съболезнованията си на фамилиите на жертвите. " Моите съболезнования и откровени съболезнования към всички родственици на жертвите “, написа той в обществената мрежа X (бившата Twitter). В същото време той благодари на службите за незабавна помощ, " които вършиха всичко допустимо в продължение на часове, с цел да спасят ранените при ужасния случай в Хафенсити ".

Агенцията напомня, че това не е първият случай със скеле в региона. На 2 септември четирима служащи бяха ранени, някои от тях с заплаха за живота, при подобен случай на строителна площадка на мостовете на Елба в Хамбург - близо до Хафенсити. Скеле се срути и повлече мъжете надолу към пет метра, разясни тогава представител на полицията. Тежко бяха потърпевши трима строителни служащи на 27, 35 и 53 години. 21-годишен бе с заплаха за живота.

На 9 юни няколко газови бутилки избухнаха при пожар на друга строителна площадка в региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР