Драмата с наводнените български села продължава. Жители на пловдивското село

...
Драмата с наводнените български села продължава. Жители на пловдивското село
Коментари Харесай

Жители на потопеното пловдивско село Слатина: Властта бездейства

Драмата с наводнените български села продължава. Жители на пловдивското село Слатина упрекват институциите и кмета в безучастие. 

Кристина Минчева твърди, че е имало безучастие на институциите в първият ден на бедствието. 

“Баба ми беше ранена, със счупено ребро. Аз пристигнах по неотложност, с цел да я спася. Кметът стоеше по джапанки и не правеше безусловно нищо. Нито организираше хора, нито спасяваше поданици ", сподели тя пред bTV. 

Нагоре в селото още има хора. Чак през вчерашния ден бяха отишли да им занесат храна и вода. Изобщо не са отишли да ги видят дали са живи. Няма военна помощ, нито от пожарната са тук. Двама служители на реда единствено видях през вчерашния ден. Нямаше никаква организация от страна на кмета на селото, даже не беше уведомил кмета на Карлово, твърди Минчева. 

“В първия ден на бедствието просто обикаляхме да забележим дали има умряли и в действителност ранени хора. Подал съм сигнал към пожарната, Гражданска отбрана, общината ", съобщи кметът на селото Петър Делков. 

Като пристигнаха от Гражданска отбрана споделиха, че не могат да стигнат. В петък всичко беше под вода. Вчера следобяд пристигнаха от пожарната, добави Делков. 

По-рано през днешния ден и други поданици на селото споделиха, че са оставени от институциите. 

Към момента няма тежка техника и не се работи на терен.

Междувременно стана ясно, че шестима доброволци от София към този момент са пристигнали в селото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР