ДПС си постави като основна задача още през лятото на

...
ДПС си постави като основна задача още през лятото на
Коментари Харесай

Илхан Андай: Доган демонстрира, че напоследък прощава и без да му целуват ръка

ДПС си сложи като съществена задача още през лятото непременно да влезе във властта. Появи се на избирателен терен с ново държание и нови послания. Виждате и, че в Народното събрание най-вече дивиденти извлече „ Възраждане “, а по-късно е Движение за права и свободи.

Това сподели пред Euronews Bulgaria журналистът Илхан Андай.

На първия ред на Движение за права и свободи имаше претендент за началник на Народното събрание, на втория ред е един от бъдещите министри, в случай че съумеят с ГЕРБ – Станислав Анастасов. Може би министър на екологията. Но той има капацитет, знания и ценз да оглави 4-5 значими ведомства. Извън парламентарната група те имат подготвен екип за властта, в случай че формулата е експертен кабинет.

 
Най-близо сме до вид за кабинет на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Български напредък “. Те имат 115 депутати и в действителност е нужен трансфер от 6-7 души. Това в български парламент е постижимо. Във „ Възраждане “ постоянно има хора, които биха се решили на една по-различна стъпка в живота, която да им обезпечи по-добър живот за вбъдеще.
Хора за трансфер могат да се намерят и в „ Демократична България “, в Българска социалистическа партия също, а за какво не и в Политическа партия.

Има и друга алтернатива, така наречен евроатлантическа алтернатива, която вещае едно болшинство от порядъка на 140-145 депутати. Това вещае едно държавно управление, което ще има комфорт и дълъг небосвод пред себе си. Всичко е допустимо, само че за жалост не всичко зависи от тези 240, които са в залата. Външните фактори са доста мощни. Движение за права и свободи и сътрудниците им в Брюксел държат непременно партията да влезе в ръководството. Атестацията на Вашингтон за Движение за права и свободи също е доста добра. Реално харесванията и нехаресванията в Движение за права и свободи, отвън това, което приказват в медиите са 50 на 50, тъй че Движение за права и свободи отново се явява като балансьор за основаване на един постоянен кабинет.

Не на последно място, към този момент го няма това напрежение сред централата на Движение за права и свободи и президентската институция. Карадайъ към този момент не захапва Румен Радев, макар че имаше десетки благоприятни условия да го направи, приветстваха президента в залата. Преди година президентът беше бойкотиран при визитата си в Кърджали от общинските кметове, завчера посети Кърджали и разговаряха в кабинета на Хасан Азис. Имаше неофициални диалози и с различен от кметовете. Така че в трасето на президента за вбъдеще не е изключено да попада и Движение за права и свободи. Всяка от страните си е взела поучения и има положителни упования.

 
Българското общество все още е по-склонно да одобри кабинет на ГЕРБ и Движение за права и свободи, в сравнение с ГЕРБ и Политическа партия. Не, че Движение за права и свободи са го изиграли съвършено, просто другите играчи с грубостите, които прилагаха в играта, помогнаха на Движение за права и свободи без да желае да си измие отрицателния облик.
Движение за права и свободи не искаше да има ръководител на Народното събрание, а да покаже градивност. Преди гледаха по-лошо и се изказваха по-хард, в този момент са някак си по-благи. Забелязвате ли по какъв начин Движение за права и свободи гласоподава на 100% за Вежди Рашидов. Доган без да е в Народното събрание показва, че в последно време постоянно прости, даже без да са му целунали ръка. Показва се умен и милосърден. Който даже на всеки един от тези 36-ма разреши да поддържат за ръководител човек, който през годините се е разтапял пред Доган от хвалби, поради това, което е можел да получи от него. А след това пристигна разочарованието като се трансформира в сипещ тежки думи към водача на Движение за права и свободи, надали не Доган е най-греховният към етническите турци у нас. Доган неотдавна елементарни на един от най-големите предатели в Движение за права и свободи – Бахри Юмер, който му скачаше и ревеше „ Не може в сарая да стои и да реже глави “.

 
Делян Пеевски също се оказа, че е помъдрял и надали не е новото лице на милосърдието в Народното събрание, тъй като рашидовите думи за Пеевски бяха меко казано грозни. Пеевски несъмнено е дал прошка на Рашидов. Същото са сторили и етническите турци в парламентарната група на Движение за права и свободи, тъй като те доста добре знаят, че Рашидов е от тези интелектуалци от етноса, които преди време са подписали прословутата декларация в поддръжка на Възродителния развой.
Рашидов е подкрепил асимилацията на етническите турци, с цел да живее по-добре самият той по времето на Живков, за което през днешния ден турците в Народното събрание явно му простят. Това е коренна смяна в мисленето на Движение за права и свободи. Те желаят да градят в идващите седмици и месеци.

Ако Борисов, Доган, американският дипломат и групата в Брюксел се схванат, ще има държавно управление.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР