ДПС ще внесе законопроект, с който ще бъдат премахнати така

...
ДПС ще внесе законопроект, с който ще бъдат премахнати така
Коментари Харесай

Заради американските визи: ДПС внася проект за отмяна на „златните паспорти”

ДПС ще внесе законопроект, с който ще бъдат отстранени по този начин наречените " златни паспорти " или опцията за придобиване на капиталово поданство. Това разгласи в Народното събрание Йордан Цонев, заместник-председател на ПГ на Движение за права и свободи.

Цонев разяснява, че законопроектът ще бъде импортиран незабавно след празниците. Поводът за законодателната самодейност е отчет на Европейска комисия за напредъка на договарянията за отпадане на визите за Съединени американски щати за жители на Европейски Съюз.

Цонев засяга отчет на Европейска комисия, в който се загатват страните България, Кипър, Малта. В документа се поставяли три въпроса като спънка за отпадането на визите, свързани с издаването на по този начин наречените " златни паспорти ", измамите при издаването на паспортите, както и корупцията при общински и държавни чиновници.

Въпреки направените промени в законодателството на европейско равнище, нашите американски сътрудници считат, че капиталовото поданство или издаването на по този начин наречените " златни паспорти " би трябвало да отпадне, изясни Цонев и добави, че точно по тази причина от парламентарната група на

Движение за права и свободи са подготвили и ще внесат подобен законопроект. Цонев напомни, че годишно 20 милиарда евро са вложенията, които се вършат за европейско поданство, главно в Испания, Португалия и Гърция.

Хамид Хамид добави, че вносители на законопроекта са ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев.

От Движение за права и свободи ще изискат да бъде направена цялостна инспекция за положението на инвестицията и дали тя в действителност е осъществена за всеки " златен паспорт ", публикуван от българската страна, добави Хамид.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР