ДПС няма да подкрепи правителство с втория мандат, 49-ят парламент

...
ДПС няма да подкрепи правителство с втория мандат, 49-ят парламент
Коментари Харесай

Пеевски: ДПС няма да подкрепи правителство с втория мандат, да ходим на избори

ДПС няма да поддържа държавно управление с втория мандат, 49-ят парламент е привършен, съобщи в позиция на Движение за права и свободи съпредседателят на придвижването Делян Пеевски.

Изявлението от третата партия пристигна минути откакто Мария Габриел разгласи на брифинг, че изтегля кандидатурата си за министър-председател и договарянията с ПП-ДБ още веднъж стопират. 

" Движение за права и свободи поддържа до последно напъните да бъде образуван кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС в границите на това Народно заседание, в името на стабилността и сигурността на хората и страната ", се споделя в позицията на Пеевски.  " Участвахме в диалозите по съглашението там, където трябваше да бъдат контрактувани правилата за решенията, които се вземат с квалифицирано болшинство. Текстовете бяха направени взаимно от мен и Кирил Петков и получиха цялостно единодушие от страна на ГЕРБ-СДС. "

Въпреки многото отстъпки от страна на ГЕРБ обаче, ПП-ДБ траяли с " изискванията и претенциите, които са несъразмерни на тежестта им в Народното събрание ".

" Затова ние от Движение за права и свободи заявяваме, че няма да подкрепим държавно управление с втория мандат, излъчено от ПП-ДБ. Подобно държавно управление е невероятно без ГЕРБ-СДС, а опитите да се образува някакво аритметично болшинство, включващо антиевропейски партии и съответно " Възраждане ", биха били безусловно безпринципни ", добавя Пеевски.

Ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на Движение за права и свободи, той ще бъде върнат. А страната се нуждае от " оптимално скорошно осъществяване на предварителни парламентарни избори ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР