ДПС е партия на диалога, която винаги е работила за

...
ДПС е партия на диалога, която винаги е работила за
Коментари Харесай

Джейхан Ибрямов: Нужен ни е нов национален идеал

ДПС е партия на разговора, която постоянно е работила за националното единодушие, споделя депутатът от Движението Джейхан Ибрямов в изявление за „Стандарт“Кривият облик на Движение за права и свободи се образува от олигархични кръгове, контролиращи избрани медииПартиите не помнят, че хладилникът постоянно е по-могъщ от тв приемника, политиците би трябвало да са част от гласоподавателите, а не вождове и богове
– Г-н Ибрямов, по всичко проличава, че остават броени дни на 47-то Народно събрание и изборите чукат на вратата. Каква съгласно вас е повода за четири следващи парламентарни избора за по-малко от 2 години?

– Да разделим отговора на три категории – преди всичко откъсването на част от систематичните политически партии от суверена (избирателите). Партиите като че ли не помниха, че дневният ред на суверена би трябвало да управлява работата на политиците и хладилникът постоянно е по-могъщ от тв приемника. Обещаваха неизпълнимото и тв приемникът – все по-пълен с обещания, а хладилникът – все по-празен. Това го нарекохме популизъм. На второ място – превъзходството на военните средства над мирния деен разговор. Това го нарекохме език на омразата. Партиите не просто не се харесват, не си приказват, те се ненавиждат. На трето място – все по-засилващият се напън на огромни финансово и стопански корпорации върху политическите решения. И последва резултатът – фрапантен спад на гласоподавателите, разочаровани от политиката. Избуяването на партии-плевели, които задушиха с плявата зърното, и към този момент мъчно се отличават едно от друго. Тотално съмнение към политическата тирада и обещания. Обърна се парадигмата.

– Какво имате поради?

– Да вземем образец. Думата „ министър “ е латинска и значи „ прислужник “, в този момент министрите са уважавани височайши особи. Думата „ народен представител “ от латински значи пощальон, делегат на гласоподавателя. Сега да си народен представител е необикновен авторитет, съвсем полубог, а министър – приятел на боговете. Трябва да се върнем към същинското значение на думите. Трябва политиците да са част от гласоподавателите, едни от тях, които не са вождове и богове, а другари на издигналите ги. Това е онагледена обърнатата парадигма.

– 47-ото Народно събрание е третият парламент, който стартира с опити за изолираност на Движение за права и свободи. Движението обаче твърдо разгласи, че ще изобличава всички внушения против него. Промени ли се общественият облик на партията?

– Публичният облик на партията, и по-точно кривият облик на партията, се образува от олигархични кръгове, контролиращи избрани медии. Движение за права и свободи се пробва да не влиза в общия хор на жабешките викове на политическото тресавище. Това изисква от нас да сме изцяло съответни към основаната обстановка на политическа, институционална, икономическа и национална рецесия. Сега е нужна Заедност върху един народен блян, който да сплоти политическите сили за постигането му. Нужен е подобен действителен и изпълним блян, който ще облагодетелства сензитивно суверена. Движение за права и свободи е партия на ДИАЛОГА, която постоянно е работила за НАЦИОНАЛНОТО СЪГЛАСИЕ.

– Движение за права и свободи оцени кабинета „Петков“ като най-слабото държавно управление от началото на прехода у нас.

– Така е. Да не забравяме, че това, което назоваваме „ Продължаваме промяната “ към момента не е партия, не е и придвижване, не е и политическа конструкция с ясна визия, цели и цели. Не може да е народен блян промяната на Иван Гешев като основен прокурор, или назначението на министър Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ. А, ликвидирането на корупцията е химера. В корупция бяха упреквани множеството водещи политици – Саркози, в този момент Макрон, Тръмп, в този момент Байдън, Ширак даже получи сериозна присъда, Хелмут Кол си отиде поради обосновани догатки за корупция. В същото в този момент е упрекван Борис Джонсън. Да не забравяме и съветския президент Путин и немския канцлер Олаф Шолц (заради един ваучър на партията му) и така нататък А, в случай че аз би трябвало да окачествявам кабинета Петков, бих го нарекъл ОПГ (организирана незаконна групировка), която доста мощно крещи „ Дръжте крадеца “, до момента в който изключително сполучливо докара страната до безпорядък и рецесии. И безспорно най-неквалифицираното ръководство. Способността да управляваш е просвета и изкуство, а не общ брой от неистини, милиционерщина и циркаджйски фоерверки, каквито господин Петков сервира ежедневно. Впрочем, изкуството да управляваш май се учи в Харвард, само че очевидно господин Петков е бил възпрепятстван да ги посещава.

– Движение за права и свободи съобщи, че страната има потребност от ценностно, хомогенно и изрично евроатлантическо ръководство на страната. Как може да бъде реализирано?

– Чрез ДИАЛОГ и диалогизиране. Човекът е „ хомо сапиенс “, т.е. – мислещо и вербализиращо мислите си създание. Сега партиите и плевелите към тях (движения, обединения, сдружения, единения и т.н.), са заети да чертаят разграничителни линии. Е, по този начин няма по какъв начин да се диалогизира и се стигне до единна мисъл за средствата, които ще ни изкарат от блатото. Ние сме Либерална (центристка) партия. Либералните партии в целия Европейски Съюз са скрепяващото ръководството звено.

– Защо Движение за права и свободи е поръчител за националната сигурност на страната?

– Гарант за националната сигурност на страната са всички политически сили, които се стремят да изкарат политическата ни каруца от дъното, блатото. Това ще рече, че в този момент би трябвало да се търсят сплотяващи партиите цели, а не червени или други разграничителни линии, би трябвало да се търсят сплотяващи идеали, постижими, изпълними и значими. България няма подобен блян след приемането ни в Европейски Съюз. Оттогава минаха 15 години. Твърде, прекомерно дълго време. Загубено време. Наличието на общи и постоянни морални полезности и национални идеали е поръчител за стабилността на страната. Ние го вършим. Надявам се, че и другите систематични политически сили желаят същото.

– Движение за права и свободи е извънредно добре показана и сложена в Европа. Ще забележим ли Движението в ръководството у нас?

– Това го взема решение суверенът. Ние ще се опитаме да представим такава национална концепция, която да сплотява, да звучи задоволително изпълнима и понятна за всички. Не споделям, че не бихме приели и друга такава, стига да има същите или още по-добри качества от нашата. Искаме изборите да са съревнование на хрумвания, на изпълними хрумвания, а не на параноични прояви на ненавист, на етническа, верска, езикова или каквато и да е друга непоносимост. В Европейски Съюз оцениха това и позициите, които спечелихме са плод на тази политики.

– Говорихте за политически бурени, бихте ли пояснили що за събитие е това?

– Само за последните избори се кандидатираха 12 новосъздадени политически обединения – „ Продължаваме промяната “, „ Възраждане “, „ ИТН “, „ Изправи се БГ “, „ Волт “, „ Средна европейска класа “. Към тях и неуместни обединения – характерен образец е „ Да България “, там е извънредно дясната християндемократическа ДСБ, похлупак и по презумция лявата екологична партия (няма дясно екологична партия най-малко на Земята), двете в съюз с третата умерено ляво консервативна-ултра дясна секта на Христо Иванов; обединението на Българска социалистическа партия с несъществуващи организации и така нататък Така този политически тюрлюгювеч получи късмет да ръководи и единствено за 6 месеца съумя да реализира следното: инфлация близо 20%, изключително комплицирани и неразбираеми дипломатически връзки с главния ни енергиен снабдител, увеличена битова престъпност, неимоверно публично разделяне, междуинституционални войни и управнически екип, който не знае какво тъкмо прави.

– Народен представител сте от Търговище. Кои са проблемите на района, чието решение не търпи отсрочване, и за които районът не получи поддръжка от централната власт?

– За Движение за права и свободи достойният живот на всеки български жител е от извънредно значимо значение. За постигането му трябват действителни политики в браншове като: селско стопанство, опазване на здравето, демографска политика, обучение и други. Това са основополагащи браншове за развита, здрава и образована нация. А, за област Търговище тези политики са антитела, които да би трябвало да изградим. За района е доста значимо развитото селско стопанство с обезпечаването на земеделска земя, стимулирането на присъединяване по стратегии, развиване на Биоземеделието (особено развъждането на етерични масла), животновъдите да получат предпочитано обработваема земя (особено внимание да се отдели на говедовъдството), развъждането на зеленчуци, подобряването на напоителната система и други.

В опазването на здравето би трябвало да се усъвършенства профилактиката и предварителната защита, мобилните лекарски екипи в дребните обитаеми места, здравната сигурност и прочие. В демографско отношение – възстановяване на виталния стандарт и понижаване на обществените неравенства, жилища за младите фамилии, разнообразни финансови тласъци и така нататък В тези и други браншове всичко може да се осъществя със съществено, действително, демократично, евроатлантическо държавно ръководство.

– Как виждате развиването на политическия живот в България?

– Не го виждам решен със средствата на партии за една година. Това постанова всяка партия да има дълготрайна вероятност и визия за излизане от рецесията. Основният проблем не е в корупцията, главният проблем не е в шефа на КПКОНПИ. Проблемът е в това каква страна е България, каква стопанска система ще развиваме, какви производства ще толерираме и в какви производства ще влагаме, по какъв начин да достигнем стандарт на живот характерен за Европейска страна, по какъв начин да реализираме ЗАЕДНОСТ, другото е приказка за наивници.

източник: „Стандарт“
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР