Доверието в правителството в края на българското европредседателство е стабилно,

...
Доверието в правителството в края на българското европредседателство е стабилно,
Коментари Харесай

„Барометър България“: Какво е доверието в кабинета в края на европредседателството?

Доверието в държавното управление в края на българското европредседателство е устойчиво, демонстрират резултатите от извършена анонимна анкета от " Барометър България " измежду 846 пълнолетни български жители в телефонно изявление в интервала 20-25 юни.

През юни, в края на шестмесечното председателство на Съвета на Европейски Съюз, утвърждението в работата на българското държавно управление е устойчиво и бележи лек растеж спрямо началото, когато България пое европредседателството.

44 % утвърждават работата на кабинета, по отношение на 43 на 100 през февруари. Устойчивият растеж на стопанската система в последната година, отразяващ се и в растеж на заплатите, както и на практика нулевата безработици в цели браншове на стопанската система явно се мултиплицират и като доверие към ръководещите, разясняват социолозите.

Работата на премиера Бойко Борисов се утвърждава от 37 на 100 в този момент, а за съпоставяне при започване на европредседателството 35 на 100 са декларирали утвърждение.

И при заместниците на премиера се следи лек растеж в утвърждението. Работата на вицепремиера Екатерина Захариева е одобрявана от 23 на 100 в края на юни (през февруари утвърждението е било 22 на сто), като това е и оценка като цяло за външнополитическата интензивност на кабинета по време на председателството ни, означават от " Барометър България ".

Според тях дейната позиция на вицепремиера Валери Симеонов по разнообразни тематики, която постоянно провокира спорни първични реакции, в последна сметка има позитивен резултат върху рейтинга му - работата му се утвърждава от 15 на 100 (през февруари - 13 процента).

Вицепремиерът Красимир Каракачанов също отбелязва покачване в утвърждението с поредната си политика и напъните си за модернизиране на армията - в края на юни той получава утвърждението на 35 % (през февруари утвърждението за него е било 34 на сто).

Вицепремиерът Томислав Дончев също покачва рейтинга си - 29 на 100 (през февруари 27 на сто).

62,5 на 100 от интервюираните правят оценка като позитивно за страната ни българското европредседателство. На противоположното мнение са 22,5 на 100. 11,1 % не могат да преценяват, а 3,9 на 100 не дават отговор на въпроса.

В анкетата си социолозите са задали на респондентите и въпрос за коя политическа мощ биха дали своят вот на евроизборите идната година.

Според данните за ГЕРБ биха дали своят вот 35,2 на 100, за Българска социалистическа партия - 28,6 %, за Обединени патриоти - 16,9 на 100, Движение за права и свободи - 14,9 %. 1,8 на 100 биха дали своят вот за други политически обединения, а 2,6 на 100 декларират, че няма да гласоподават. Така декларираните настройки сочат, че в Екологичен потенциал четири обединения биха излъчили представители. Ако декларираните настройки се запазят, то разпределението на мандатите би било 6-7 евродепутатски места за ГЕРБ, за Българска социалистическа партия - 5-6 места, за Обединени патриоти - 3, а за Движение за права и свободи - 2-3, показват социолозите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР