Доц. Петко Карагьозов, началник на Клиниката по гастроентерология Аджибадем Сити

...
Доц. Петко Карагьозов, началник на Клиниката по гастроентерология Аджибадем Сити
Коментари Харесай

Доц. Петко Карагьозов получи голямата награда в конкурса за иновации в здравния сектор

Доц. Петко Карагьозов, шеф на Клиниката по гастроентерология Аджибадем Сити клиник Болница Токуда, получи огромната премия в състезанието на „ Капитал “ и Abbvie „ Иновации и положителни практики в здравния бранш “. Той беше отличен за въвеждането на четири новаторски за страната ни ендоскопски техники през 2022 година – нов способ на лекуване, увеличаващ преживяемостта при пациенти с рак на жлъчните пътища и панкреаса, нов способ в лекуването на дистална стомашна спънка, както и ехоендоскопски дренаж на жлъчния мехур при изострен холецистит при несъответствуващи за хирургични интервенции претенденти.

Втората премия отиде при доцент Анна Кънева от Националната кардиологична болница (НКБ) за интервенция на бебе с сериозно ниско тегло и слагане на стент, а третата – при медицинско-диагностичния център „ Медикус алфа “ за въвеждане на новаторски проучвания на пациентите. Наградата за пациентска организация отиде при Ида-фондация за палеативни грижи за деца.

Наградата за цифров план беше връчена на фондация „ Сърце до сърце “ за плана им „ Бързи герои “, който образова деца да разпознават инсулт.

„ Поставихме началото и ще продължим да работим за доста повишение на възнагражденията, за действителна цифровизация и за решение на действителни проблеми, които да подкрепят навлизането на нововъведенията в здравния бранш “. Това сподели в приветствения си адрес ръководителят на парламентарната здравна комисия доцент Антон Тонев. Приветствието му обаче беше прочетено от депутата от „ Продължаваме промяната “ Йорданка Костадинова, защото доцент Тонев участваше в групата за договаряния с ГЕРБ.

По думите му задачата е пациентите да употребяват най-новите постижения в медицината и фармацията, медиците да имат почтени хонорари, а достъпът до здравна помощ да се облекчи доста.

„ Иновациите са действителни, когато допринесат за добавена и дълготрайна изгода “, сподели и  управителят на НЗОК проф. Петко Салчев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР