Доц. Момчил ДойчевРусия води хибридна война против България всъщност откакто

...
Доц. Момчил ДойчевРусия води хибридна война против България всъщност откакто
Коментари Харесай

Защо е успешна руската хибридна война против България?

Доц. Момчил Дойчев

Русия води хибридна война срещу България в действителност откогато съществува и дори преди да се трансформира в империя. Но от три века, когато в 1721 г- Московското царство се трансформира в Русийска империя в наследството на съветския цар, станал император, България става очевиден

обект на завладяване

По времето на цар Петър Първи се слага задачата за европеизация на азиатската империя. За тази цел Московия си присвоява:
Източно-римският императорски модел, византийския герб и пряпорец. Византийското източно православие е присвоено доста по-рано, само че при Петър Първи византийската държавно-църковна естетика е варваризирана и патриархът е сменен със Синод, зависещ на императора.

На второ място присвоена е българската книжовност, а признатият доста по-рано от Киивска Рус като формален старобългарски език е наименуван " църковно-славянски ". На трето място е откраднато името Рус - от Киевска Рус, по-късно приела името Украйна - с доста ясни империалистически цели, ориентирани към завоюването на Европа.

Плячкосването, грабежът и кражбата

са особено завещание за Московия - Русия като правоприемник, само че не на Киивска Рус, а на Златната орда, чийто държавен модел на азиатски абсолютизъм е изцяло признат и модернизиран от идващите съветски господари.
Всичко това не се учи в българските учебници по история. Това затвърждава съветската митология, която по времето на комунистическата тирания одобри чудовищни размери. Това е една от аргументите в този момент да се питаме:
Защо и до през днешния ден очевидно толкоз българи имат вяра на хибридните неистини на съветската агитация?

Това е първата причина - тоталната

имитация на съветската и българската история

Другата причина е, че за разлика от комунистическата митология, русофилската митология не бе разобличена по време на прехода от руско към некомунистическо общество и към друга, европейска България.
За болшинството от българите се оказва, че привързаността към Европа няма опция, само че тя някак си се съвместява с визията, че Русия е също Европа, че европейското и евроатлантическото ни развиване би трябвало да е някак си в естетика с русофилските настройки, внушени ни като жестоко политическо поверие от ученическата пейка. Това е втората причина за триумфите на съветската антиевропейска агитация.

Трета причина, обвързвана с втората е, че учебниците по история не бяха де-комунизирани, а бяха подправено де-идеологизирани и то по метод, че да не възпитават младото потомство в демократични полезности. В тези учебници не бе осъществена

декомунизация,

която е уверено изискване за департизация, деполитизация и деидеологизация на образованието.
След рухването на съветския комунизъм в окупираната Източна Европа, включително и в България, българите получиха късмет да се освободят от наложената ни руско-комунистическа митология, която бе подменила и фалшифицирала същинската българска история. Но българите останаха релативно пасивни в настояването си за смяна. Да, българите харесват свободата и демокрацията, те приветстват смяната, само че някак си считат, че тя може и ще се реализира без техните старания, надявайки се " някой да ги оправи ". Тази политическа бездейност бе и си остава една от главните аргументи за нашето несполучливо справяне с реализирането на демократичната смяна и оправянето с рецидивите на предишното.

Следваща причина е просветителна - учебното заведение не учи на независимо мислене. Липсата на полезности е в основата на политическата непросветеност и постоянно цялостна политическа неначетеност. Приемането да вземем за пример на националния празник без полемика, без осъзнаване за това какво се е случило на тази дата, какво е българското присъединяване и принос в нея и до какви последици е довела е причина и до през днешния ден да се приема безрезервно датата и да не се приема рационалното пояснение на критиците, че това не може да бъде дата за българския народен празник. Защото в действителност " Тия, дето викат „ долу ръцете от 3 март “, не си спомнят, че при социализма, това бе елементарен работен ден.

Руската хибридна експанзия посредством агитация се основава на тези дадености. Жертвите на съветската хибридна политическа, идеологическа и психо-пропаганда, така наречен ИПСО /информационно-психологически специфични операции/ в същото това време не познават въобще Русия, не знаят съветски език и не употребяват нищо, създадено в Русия, тъй като такова няма или в случай че има е несравнимо като качество с създаденото в Европа и Америка.
Те пътуват и работят в Европа и Америка и наподобява неуместно същата тази Европа и Съединени американски щати да са им отговорни за всичко. Изглежда неуместно, само че тези, които отхвърлят еврото, подписват се на референдума на " Възраждане " срещу еврото, а си държат спестяванията в евро, или работят в Германия, Нидерландия, Италия и Испания за заплати в евро.

Толкова мощна ли е съветската дезинформация?

Не, само че е хванала някои недостатъци в българския нрав, най-много нашето съмнение по отношение на европейската ни еднаквост.
Следователно систематичната съветска хибридна дезинформация не би била сполучлива, в случай че имаше противопоставяне от българска страна, каквато просто няма. Това е също доста значима причина
за извоюваната досега съветска хибридна пропагандна война срещу България. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР