Доц. Атанас Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи

...
Доц. Атанас Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи
Коментари Харесай

Включват и Мангъров в битката с Covid-19, нови мерки влизат от четвъртък

Доц. Атанас Мангъров се включва в борбата с ковид, заяви министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов откакто посети Инфекциозна болница в София и разположения на територията ѝ координационен център. На място Ангелов ревизира основаната организация за работа на двете структури.

" Проведох диалог с доцент Атанас Мангъров и персонално съм го помолил да се включи в борбата с ковид. От през вчерашния ден той има заповед за шеф на клиниката, където се лекуват всички пациенти от ковид. Единственото ми условие е да се съблюдават всички ограничения за сигурност ", заяви министърът.

Самият доцент Мангъров, който е началник на Детското поделение в Инфекциозна болница, е изискал с писмена молба до управлението на болничното заведение да се ангажира с болните от COVID-19.

В София няма дефицит на кревати. Продължават да се разкриват и нови кревати, разясни министър Ангелов. " Големите лечебни заведения ще бъдат преструктурирани, тъй че да покрият не по-малко от 50% за Коронавирус лекуване. Затова те ще получат и в допълнение финансиране ", изясни министърът.



Новината за Мангъров идва ден, откакто през вчерашния ден от АБВ оповестиха, че инфекционистът ще взе участие през днешния ден в митинг пред здравното министерство, проведен от партията с водач Румен Петков. Митингът е против " несъответстващите ограничения и решения, които се постановат от ръководещите по отношение на пандемията от COVID-19 ", оповестиха от партията.

Нови ограничения влизат в действие от четвъртък

Обсъждат се нови ограничения против Covid-19, които да влязат в действие от четвъртък, сподели здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов пред медиите през днешния ден по време на визитата му в Инфекциозна болница и разположения там координационен център.

" Всички учебни заведения на територията на България, които са достигнали 20 % заболеваемост, ще преминат на отдалечено образование ", сподели министърът.

Все още не е взето решение дали учениците ще се върнат в класните стаи от 12 ноември, когато изтича наложената все още мярка за отдалечено образование. Обсъждат се разновидности шефовете, съгласно ситуацията в учебните заведения, да вършат оферти към просветния министър за прекосяване към образование в електронна среда.

Висшите учебни заведения ще продължат да образоват студентите отдалечено като се изключи тези дисциплини, в които това е невероятно да вземем за пример медицина, разясни проф. Ангелов.

Обсъжда се и " зелените коридори " дали да бъдат заран, или следобяд - 8-10, 10-12 или 14-16 ч., както и да се отнасят и за пациентите с хронични болести.

Министър Ангелов се надява, че няма да има злоупотреби с хроничните болести. Тези " зелени коридори " ще продължат да важат и за възрастните хора.

" Нощните заведения ще бъдат затворени на територията на цялата страната до края на месеца ", сподели още проф. Ангелов и посочи, че в цялата страна се планува да има вечерен час за работа на заведенията. А децата, които не вървят на учебно заведение, само че посещават огромни търговски центрове - да са единствено с компаньон родител.

От през днешния ден към този момент има отворени COVID-сектори в ДКЦ-тата, увери министърът на опазването на здравето.

" Всички жители със признаци за COVID-19 употребяват проби гратис. Разходите, направени от лечебното заведение, се поема от Министерство на здравеопазването ", добави той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР