Доц. Андрей Чорбанов от Департамента по имунология в Института по

...
Доц. Андрей Чорбанов от Департамента по имунология в Института по
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Скоро започваме тестването на българската ваксина

Доц. Андрей Чорбанов от Департамента по имунология в Института по микробиология към Българска академия на науките съобщи пред Българска национална телевизия, че в късна есен ще стартира тестването на българската ваксина против COVID-19.

Според него към година, година и половина може би ще са нужни, с цел да има и България ваксина. Той съобщи, че толкоз е по принцип времето за всяка една страна.

„ Хигиената е позитивно нещо, само че не и носенето на маски “, сподели той.

Относно смъртността той счита, че страните, които при започване на пандемията са се пазили доста, имат по-ниска смъртност в този момент. „ При Швеция, да вземем за пример, смъртността първоначално беше по-висока, а в този момент нещата се възстановяват “, изясни той.

Чорбанов счита, че изрично затваряне като това от март и април месец, каквото беше у нас, не е било нужно. Според него, в случай че не е имало информация всеки ден по медиите за ковид, нямаше въобще да разберем за него.

„ Затова пуснете децата си на учебно заведение “, прикани той родителите.

На въпрос за какво в България има толкоз невисок брой инфектирани и смъртни случаи, той отговори, че всичко се основава на гена, методът ни на живот.

  
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР