Достигането на 1/4-финал в Големия шлем е достатъчно престижно постижение

...
Достигането на 1/4-финал в Големия шлем е достатъчно престижно постижение
Коментари Харесай

Доживотен достъп до Уимбълдън и още куп привилегии: Какво е да си в клуб Последните 8?

Достигането на 1/4-финал в Големия шлем е задоволително влиятелно достижение единствено по себе си, само че на Уимбълдън нещата са още по-специални. Това е по този начин, тъй като всички 1/4-финалисти на " свещената трева " автоматизирано влизат в елитния клуб на " Последните 8 ". 

Въпросната концепция идва на уредниците през 1986-а година, когато " Ол Инглънд Клъб " празнува своята 100-годишнина и тогава се взема решение да се сътвори клуб за всички тенисисти, достигали до финалната осмица от основаването на конкуренцията, с което да се уважи техния принос към Уимбълдън.

Членството е безсрочно и разрешава на всеки един от тези играчи постоянно да се усеща добре пристигнал на шампионата, защото огромната премия са безвъзмездни доживотни билети, както и опцията да доведеш още един човек за компания. Най-новият член на този първокласен клуб е американецът Кристофър Юбенкс, който разказва това като едно от най-сюрреалистичните си неща в живота:

" Случващото се не е за поверие. Допреди няколко седмици мразех тревата и в никакъв случай не бях играл на Уимбълдън, а в този момент имам две доживотни акредитации за шампионата и съм на централната вест в уеб страницата на ESPN. Живея в един сън и просто не искам да бъда събуждан " - показа първенецът в Майорка, който надделя Стефанос Циципас с 3:2 сета в осминафиналите.

През предходната година, общо 219 от 679-те членове посетиха Уимбълдън, а клубът се снабди с общо 13 нови попълнения, измежду които самата шампионка Елена Рибакина, а през последните дни към нея се причислиха още Ига Швьонтек, Роман Сафиулин, Даниил Медведев и към този момент упоменатия Юбенкс.

Със сигурност " Последните 8 " занапред ще се уголемяват през тазгодишното издание на конкуренцията, тъй като клубът от началото на новия век също по този начин приема 1/2-финалистите при мъжките и дамските двойки, както и финалистите от надпреварата при смесените двойки.

И в случай че си мислите, че играчите не се интересуват от тези спомагателни привилегии, то надълбоко грешите. Оказва се, че германката Юле Нимайер се е стремяла тъкмо към попадане в 1/4-финалната фаза, с цел да се завръща постоянно на нейното обичано място.

" Това беше нашата цел през цялото време. Много е мъчно да се снабдиш с билети тук. Аз също съм член на клуба, тъй като съм полуфиналист от двойковата конкуренция през 2011-а година и се надявахме, че Юле ще ме последва, с цел да можем да вземаме допустимо повече хора на Уимбълдън дружно с нас " - разкрива нейният треньор Кристофър Кас.

Членството освен ви дава безграничен достъп до шампионата, само че също по този начин ви води в частния апартамент на " Последните 8 ", където тенисистите могат да се насладят на богато меню и първокачествени питиета, до момента в който се любуват на мачовете по малкия екран. Освен това привилегированите имат достъп до подготвителните кортове, голф игрище разполагаем, като и по един билет за шоу по желание на " Уест Енд ".

За определените също по този начин се провежда специфичен банкет във втория понеделник на шампионата, а вечерята протича в по-скоро спокоен звук и не бихме определили въпросното събиране за празненство, тъй като не трябва да забравяме, че немалка част от членовете на клуба от дълго време са прекъснали спортна активност и са хора на възраст, само че това не ги стопира да черпят с цялостни шепи от удобствата на своя статут и изцяло го заслужат предвид на блестящото им минало, а ние единствено можем да се гордеем, че Григор Димитров, Цветана Пиронкова, Катерина Малеева и Мануела Малеева също са част от този звезден клуб.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР