Доставките по ленд-лиз/назаем/ ще позволят на САЩ да подкрепят украинската

...
Доставките по ленд-лиз/назаем/ ще позволят на САЩ да подкрепят украинската
Коментари Харесай

Вашингтон подготвя Киев за продължителни военни действия

Доставките по ленд-лиз/назаем/ ще разрешат на Съединени американски щати да поддържат украинската войска за доста дълго време

Подготовката от страна на Съединените щати на първия закон за ленд-лизинг за Украйна след Втората международна война демонстрира, че американците не разчитат на неотдавнашен завършек на военния спор сред Москва и Киев. Помощта от Съединени американски щати ще бъде по-обемна, само че в бъдеще към този момент няма да е безвъзмездна - доставките ще стартират да се правят на заем за дълъг период на погашение. Тоест Съединени американски щати няма да изоставят Украйна и ще могат да й оказват помощ допустимо най-дълго, което е извънредно неизгодно за Русия.

По думите на прессекретаря на Белия дом Джен Псаки, околните на президента Джоузеф Байдън са съгласни с оценките на ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили. Той сподели, че военните дейности сред Русия и Украйна могат да продължат няколко години.

Западните медии свързват тази позиция на формален Вашингтон с обстоятелството, че Руската федерация „ изтегли войските си от регионите на Киев и Чернигов, без да е постигнала задачите си в тези региони “, а в Донбас и на юг се водят борби на тактическо равнище, което демонстрира „ триумфите “ на подразделенията на тамошните въоръжени сили на Украйна (ВСУ).

„ Навлизаме в нова фаза на спора, която може да се окаже продължителна “, сподели Псаки и добави, че с изключение на военна, Украйна „ ще продължи да получава филантропична, икономическа и друга помощ, решенията за даването на която ще да бъде направено в сходство с ползите и законите на Съединените щати и техните съдружници. "

Първата от тези стъпки, наподобява, ще бъде законопроектът, който към този момент е утвърден от Сената на Съединени американски щати - Законът за ленд-лизинг за защита на демокрацията в Украйна от 2022 година Както и през годините на Втората международна война, документът планува опция за незабавна доставка на военно съоръжение, оръжия и други материални запаси в Украйна с разсрочено заплащане. По думите на изданието Polticio, документът разрешава на управлението на Съединени американски щати да взема решения бързо и в опростена форма за закупуване, произвеждане и изпращане на военна помощ за Украйна, като при нужда включва цялата американска стопанска система.

И явно не е инцидентно, че ръководителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че макар че спорът се проточва, „ той не вижда нито един евентуален сюжет, при който Киев да не завоюва “. Той уточни недвусмислено че този резултат ще бъде реализиран благодарение на американски оръжия. „ Съединените щати и техните съдружници към този момент са дали или скоро ще дават на Украйна „ 10 противотанкови системи за всеки съветски танк “, сподели Блинкен.

Малко евентуално е сходни изказвания да се смятат единствено за агитация. От началото на съветската специфична военна интервенция, съгласно американските медии, Съединени американски щати към този момент са дали помощ на Украйна в размер на към $2 милиарда И това не е единствено доставката на противотанкови и портативни зенитни средства оръжия, само че и организирането на изпращане на бронирани машини от руско произвеждане, муниции в Киев, както и образование на украинските военни за потребление на нови типове оръжия.

New York Times, базирайки се на представители на Пентагона, да вземем за пример, оповестява, че Съединени американски щати са обучили група военни от Украйна, способни да ръководят дронове - камикадзе Switchblade. Този скитащ се арсенал е създаден в Съединени американски щати относително неотдавна и тежи по-малко от 3 кг. Дрон единствено с един оператор и уместно съоръжение, както се вижда от боевете в Афганистан, кадърен да поразява с висока акуратност цели (група военнослужещи, бронирана техника, команден пункт и др.) на разстояние до 10 км.

В същото време може в допълнение да се пренасочва по време на полет и да се правят оценка резултатите от пожарните вреди. Дроновете камикадзе Switchblade са оценени от специалистите като доста ужасно оръжие. Наскоро помощник-министърът на защитата по въпросите на интернационалната сигурност Селест Уоландър съобщи, че Съединените щати са се заели да трансферират 100 единици такива „ умни “ муниции на Украйна като част от обещания пакет за военна помощ.

Но като се има поради закона за ленд-лизинг, такива доставки до Киев могат да се повтарят доста пъти.

Дългосрочната военна помощ за Украйна също беше разисквана в четвъртък на срещата на високо ниво от външните министри на НАТО в Брюксел. Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг „ бяха разисквани въпросите за доставка на системи за противовъздушна защита, противотанкови оръжия, дребни оръжия и тежки въоръжения, както и доста други типове поддръжка “.

„ Съединените щати и НАТО са решени да основат допустимо най-скоро нова система за по-обемни непрекъснати доставки на отбранителни артикули и други материални запаси за Украйна, ориентирани към възобновяване на нейната войска “, сподели пред НГ военният специалист, полковникът от запаса Николай Шулгин. – Законът за ленд-лиз, който се приема от Вашингтон, може да означи нова фронтова линия, която ще минава по западната граница на Украйна. Именно оттова, през добре познатите гранични пунктове, военната помощ на алианса и Съединени американски щати ще навлезе надълбоко в тази страна.

По мнението на специалиста, главната задача на съветските войски в тези условия ще бъде предотвратяването на сходни доставки. Друга значима задача на съветската войска съгласно специалиста ще бъде допустимо най-бързото проваляне на подразделенията на въоръжените сили на Украйна и националните батальони в Донбас, което ще ни разреши да обявим приключването на бойните задания в Украйна.

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР