Доставчиците на медийни услуги ще подават всяка година до 30

...
Доставчиците на медийни услуги ще подават всяка година до 30
Коментари Харесай

Приеха Закона за задължително депозиране на печатни и други произведения

Доставчиците на медийни услуги ще подават всяка година до 30 юни декларация, с която ще показват действителните си притежатели. Това одобриха депутатите с окончателното приемане на Закона за наложително складиране на печатни и други творби. Вносители са Делян Пеевски и група народни представители от Движение за права и свободи.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
Декларацията би трябвало да съдържа информация дали притежателят заема обществена служба. Ще се регистрира и за всяко получено финансиране през миналата година. Според вносителите задължението за откриване на действителните притежатели на вестници, онлайн медии, радиа и малките екрани, ще докара до бистрота на медийния пазар.
Антон Кутев, зам.-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Целта е да се изсветлят един от притежателите, един избран притежател на медии, който явно желае да потвърди, че той не е монополист. И не виждам за какво този медиен трик би трябвало да минава през законодателство. Между другото, в моята процедура, може би не е задоволително огромна, за първи път ПР акция се прави през законодателството. Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи: Ние като народни представители ще гледаме по какъв начин тези НПО-та изготвят отчети, цели абзаци от отчети, които са безусловно погрешни или най-малко доста противоречиво правилни. Той не е опит за ПР акция на едно лице, а той е ПР акция на България и на медийната среда в България, тъй като не може да се вършат ранглисти, които изрично не дават отговор на свободата на словото в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР