Доскорошният заместник-директор на Главната дирекция Борба с организираната престъпност“ Явор

...
Доскорошният заместник-директор на Главната дирекция Борба с организираната престъпност“ Явор
Коментари Харесай

ГДБОП с нов директор, шефът на СДВР Калоян Милтенов е подал молба за напускане

Доскорошният заместник-директор на Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ Явор Серафимов става шеф на (ГДБОП). Това разгласи новият министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който до преди този момент беше  оглавяваше точно тази дирекция.

Стоянов удостовери и информацията, че шефът на столичната полиция Калоян Милтенов е изискал да напусне поста , като е подал молба по персонални аргументи.

„ Тук няма никаква драма, желая да потвърдя, че той е извънредно експерт и ще направя всичко допустимо да остане в системата “, уточни вътрешният министър и добави, че в околните дни ще бъде подготвен с екипа, с който ще работи.

Калин Стоянов посочи, че новият началник на Столична дирекция на вътрешните работи ще стане явен през другата седмица.

„ Познат е на сътрудниците си “, разкри министърът, без да влиза в конкретика.

Калоян Милтенов бе назначен за началник на столичната полиция в края на юни 2021 година  В Министерство на вътрешните работи постъпва през 1999 година като шпионин в столичното Четвърто РПУ. Бил е шеф на група „ Икономическа полиция “, шеф на бранш в отдел „ Икономическа полиция “, заместник-началник на 3-то РПУ в София, шеф на 3-то РПУ, а от 2017 до 2019 година е шеф на 1-во РПУ в София.

От 14 октомври 2019 година е шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ямбол, а от 2020 година до заемането на шефския пост в Столична дирекция на вътрешните работи е заместник-началник на отдел „ Икономическа полиция “ в Главна дирекция „ Национална полиция “. Награждаван е с Почетен знак на Министерство на вътрешните работи III степен.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР