Доскорошните съпартийци на Владислава Лакова - д-р Здравко Златев и

...
Доскорошните съпартийци на Владислава Лакова - д-р Здравко Златев и
Коментари Харесай

Съветници искат главата на зам.-председателката на общинския съвет във Враца Владислава Лакова

Доскорошните съпартийци на Владислава Лакова - доктор Здравко Златев и Венелин Петров внасят за разглеждане в локалния парламент докладна за свалянето й от зам.-председателското място, научи BulNews.bg.
Решението на доктор Златев и Петров се роди още на предишното съвещание на локалния парламент, когато колежката им Лакова поддържа препоръчаната финансова рамка на бюджета на Враца за тази година, макар че е трябвало да гласоподава "против ". Веднага след приемането на бюджета Венелин Петров е внесъл документално заявление за разпускането на групата. Така той и сътрудника му доктор Здравко Златев стават самостоятелни съветници. Те обаче не оставят нещата до тук, а желаят Лакова да бъде свалена от зам.-председателското място на трибуната.
В докладната си двамата съветници разясняват, че за тази служба Лакова е препоръчана от името на групата на общинските съветници на коалиция „ Реформаторски блок “, след това приела название „ СДС-ДСБ “, която все още на съществува. Макар и по устав официално да не се изисква заместник-председателите да съставляват група от общински съветници, същите реализират функционалностите си точно като излъчени от група и като членуващи в такава съветници.
„ Смятаме, че е въпрос и на честен акт заместник-председател, от който излъчилата група общински съветници са снели доверието си заради редовно несъблюдение на политиките и решенията на групата, да приключи осъществяването на функционалностите си като подобен “, показват доктор Златев и Петров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР