Доскоро язвената болест е била една от най-честите индикации за

...
Доскоро язвената болест е била една от най-честите индикации за
Коментари Харесай

Инхибитори на протонната помпа – опасни за черния дроб


Доскоро язвената болест е била една от най-честите индикации за осъществяване на стомашни интервенции.Днес главен дирек в лекуването на язви, нараснала киселинност и гастроезофагеална рефлуксна болест е революционен препарат – инхибиторите на протонната помпа .

Приемът на медикаменти е чудесна опция на интервенция и ето за какво този тип препрати получиха изключителна разпространеност, макар че се асоциират с от време на време значими странични резултати .

Но възмжно ли е и основното им предимство в действителност да е минус? Според ново изследване – да.

Инхибиторите на протонната помпа се употребяват за понижаване киселинността на стомашния сок. Солната киселина там обаче има своите значими функции, една от които е да унищожава постъпващите с храната бактерии .

Приемът на медикаменти, намаляващи киселинността, може да повлиява върху състава на микробиома в червата ни. Учени откриват, че основаните от лекарството условия улесняват развиването на бактериите от жанр Enterococcus (ентерококи). Чрез кръвообращението те се придвижват към черния дроб , където утежняват към този момент налични хронични хепатити.

Допуска се, че това може да утежни алкохолен хепатит, както и неалкохолна чернодробна стеатоза и неалкохолен хепатит.

Свързани публикации.. Антиацидни медикаменти - познати при киселини 0 Киселини - подценяван, а сериозен проблем 0 Хапче-робот ще лекува язва 0

Тази доктрина е доказана от екипа, провел разбор на 4 833 души – 1 024 от тях били на банкет на медикамента, 745 са го приемали постоянно преди време, а останалите в никакъв случай не са се лекували с него.

Според резултата рискът от изострен алкохолен хепатит за идните 10 години бил надлежно: 20,7% за пиещите лекарството, 16,1% за приемалите го преди и 12,4% за последната група.

Изследователите признават, че в това изследване не са били взети поради други фактори, които биха могли да се отразят на резултата и възнамеряват бъдещи по-задълбочени проучвания.

Независимо от това, те приканват към по-осъзнато и отговорно отношение към тази група лекарства и отбягване предписването им, с изключение на когато е в действителност належащо.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР