Досегашният шеф на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е

...
Досегашният шеф на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е
Коментари Харесай

Само в „Марица“: Уволниха дисциплинарно шефа на пловдивската...

Досегашният началник на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е осъден с дисциплинарно уволняване. Това заяви пред " Марица " самият той.

Заповедта, подписана от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, му е връчена от дисциплинарно проверяващия орган в петък. Мотивът за уволнението гласи, че старши комисар Рогачев редовно отсъствал от работното си място и вместо да стои в постройката на Дирекцията, пътувал със служебни коли, без това да е било належащо. За да потвърдят изказванията си, проверяващите са употребявали записи от камери на БГ ТОЛ и АПИ. Те са свалени по предписание на настоящия основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който по това време е бил краткотраен шеф на ОД на МВР-Пловдив.

" Смятам, че наложеното ми дисциплинарно наказване „ уволняване “ е политическо, а аз съм жертва на лов на вещици, тормоз и оскърбление ", разяснява Рогачев пред " Марица ".

Той ще апелира уволнението си в планувания от закона 14-дневен период. Оттук нататък има два сюжета. Ако магистратите потвърдят решението за уволнението на Рогачев, назначеният като краткотраен шеф на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев може да стане титуляр. Ако обаче съдът се произнесе, че уволнението на Рогачев е нелегално, това автоматизирано ще го възвърне на поста като началник на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Интервю със ст. комисар Йордан Рогачев особено за „ Марица “ - четете по-късно!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР