Досегашният шампион на Испания Атлетико (Мадрид) победи с 1:0 новия

...
Досегашният шампион на Испания Атлетико (Мадрид) победи с 1:0 новия
Коментари Харесай

Атлетико удари Реал в дербито на Мадрид

Досегашният първенец на Испания Атлетико (Мадрид) победи с 1:0 новия притежател на трофея Реал (Мадрид) в среща от 35-ия кръг на Ла Лига. Преди началото на срещата " дюшекчиите " не направиха упования шпалир в чест на новия първенец, който не излезе с най-хубавото на терена.

Атлетико стартира по-добре дербито, а Яник Караско пропусна две положителни благоприятни условия в първия четвърт час, а Анхел Кореа също не се възползва от късмет пред вратата на Реал.
След половин час игра " дюшекчиите " пропиляха най-чистата си опция все още. Матеуш да Куня стреля от към 15 метра, само че защитник на Реал застана на пътя на топката. Пет минути по-късно още веднъж той падна в наказателното поле на противника, само че реферът не реагира.
Малко по-късно обаче ВАР се намеси и подаде сигнал към съдията, който прегледа обстановката и уточни бялата точка. Яник Ферейра Караско прати топката в средата на вратата за 1:0 в 39-ата минута.
В края на полувремето Реал подвигна темпото, а Тони Кроос и Лука Йович пропуснаха по една опция единствено за няколко минути.
Втората част стартира с офанзиви и към двете порти и малко преди  60-ата минута Гризман и Яник Ферейра Караско пропуснаха за Атлетико, а Каземиро за Реал. Пет минути по-късно Коке и Матеус да Куня също се разминаха с това да вкарат втори гол на Реал.

" Белите " отвърнаха с доста компактен удар на Федерико Валверде в 70-ата минута, избавен от Ян Облак. В идващите минути Атлетико отново натисна противника, само че Гризман и Караско не съумяха да се разпишат.
До края гол не падна и Атлетико завоюва, с което затвърди четвъртата си позиция, единствено на точка от третия Севиля. Реал остава водач с 12 точки пред Барселона три кръга преди края.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР