Досегашният наемател ИФ Фаворит“ ООД предяви претенции да придобие терена

...
Досегашният наемател ИФ Фаворит“ ООД предяви претенции да придобие терена
Коментари Харесай

Започва битка за 50 дка златна земя на плажа в Китен

Досегашният наемател „ ИФ Фаворит “ ООД предяви искания да придобие терена по право

Съдебна борба за 50 дка златна земя на плажа в Китен ще стартира след Нова година, стана ясно на днешното съвещание на Общински съвет Приморско. Става въпрос за къмпинг „ Китен “.

Теренът е общински, само че сега комплексът се стопанисва от „ ИФ Фаворит “ ООД, благосъстоятелност на Стамо Тодоров Стамов. Фирмата има и къмпинги на територията на община Царево.

В края на сесията кметът на Китен Николай Марков зададе два въпроса към администрацията:

Вярно ли е, че община Приморско е изгубила делото за провеждането на новия търг за наем на къмпинга?

Предявил ли е досегашният наемател искания към община Приморско да придобие тези парцели по право, откакто е ползвател на терена повече от 10 години?

От юридическия отдел на Община Приморско потвърдиха, че са изгубили делото за извършения търг на последна инстанция. Съдът е отменил взетото решение за установяване на нов наемател и е оставил остарелият наемател „ ИФ Фаворит “ ООД. Същата компания е предявила искания и за придобиването на двата имота от общо 50 дка. Според юристите им те трябвало да станат притежатели по право, откакто са я стопанисвали повече от 10 години.

Делото ще тръгне след Нова година и се чака да е много тежко. Кметът на Приморско Иван Гайков анонсира, че ще укрепи юридическия екип на Общината. Сключил е контракт с две огромни столични адвокатски фирми, които ще съставляват Приморско по този и различен вид по-сложни проблеми.

„ Ще направя всичко допустимо, с цел да защитя публичния интерес. Според мен претенциите са неоснователни и ще го потвърдим в съда “, сподели Гайков пред общинските съветници през днешния ден.

Къмпинг „ Китен “ е с над 200 места за каравани и кемпери, има три вили, както и 10-ина бунгала. Теренът безусловно е златна мина, тъй като се намира на самия плаж.
 Кметът Иван Гайков подсигурява, че ще направи всичко належащо, с цел да отбрани публичния интерес по този казус  Общинските съветници от Политическа партия ГЕРБ в Общински съвет Приморско. Партията има болшинство, което подсигурява успокоение на новоизбрания кмет Иван Гайков  Стоян Василев и Златина Величкова от Политическа партия МИР. И двамата към този момент имат добър опит в локалната политика  Общинският консултант от " Граждани за общината " Дамян Петков и Петко Гечев (вдясно) на днешната общинска сесия   На напред във времето е кметът на Китен Николай Марков  Костадин Милев, общински съвет от Политическа партия ГЕРБ в Приморско   Захарина Неделчева се завърна в локалната политика. Тя е неоспорим престиж в общността и несъмнено ще е потребен консултант през сегашния мандат
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР