Досегашната централа на НАТО в Брюксел ще бъде съборена догодина,

...
Досегашната централа на НАТО в Брюксел ще бъде съборена догодина,
Коментари Харесай

Белгия ще събори догодина досегашната централа на НАТО в Брюксел

Досегашната централа на НАТО в Брюксел ще бъде съборена следващата година, оповестиха представители на градските управляващи, представени от локални медии. Предвижда се на мястото на потребления до края на април комплекс да бъдат издигнати нови здания, в които ще се придвижи Генералният щаб на Белгийската войска. Ще бъдат издигнати търговски и жилищни площи, ще бъде намерено учебно заведение, ще бъдат обособени места за отдих измежду природата, оповестява Българска национална телевизия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг закри публично досегашната централа на алианса на 27 април. Преди година бе открита новата постройка на пакта, издигната от срещуположната страна на бул. " Леополд Трети ".

Централата, употребена до края на април, бе построена от панели, сложени небрежно в покрайнините на Брюксел след решението на Франция от 1966 година да се отдръпна от военното командване на алианса. Дотогава историческата, първа централа на НАТО, бе ситуирана в Париж, в постройка, където през днешния ден се обитава университетът " Дофин ".

Новата централа бе издигната за седем години и коства над един милиард евро. Там ще работят към 4000 чиновници. Пред формалния вход преди година бе пренесена звездата на НАТО, а президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп откри монумент, отдаден на член 5 от Вашингтонския контракт. Паметникът се състои от огънати и разтопени железни парчета от кулите-близнаци, сринати при нападението на терористите от Ал Каида на 11 септември 2001 година в Ню Йорк. Германският канцлер Ангела Меркел откри монумент с парче от Берлинската стена в символ за ролята на НАТО за мирното привършване на Студената война.

През 1967 година, когато бе открита досегашната централа на НАТО в Брюксел, пактът се състоеше от едвам 15 съдружници. Днес страните от алианса са 29, а новата централа разполага с места за 50 делегации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР