Досега Киев няма доказателства за изтегляне на част от руски

...
Досега Киев няма доказателства за изтегляне на част от руски
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна у нас: Няма доказателства за изтегляне на част от руските войски

Досега Киев няма доказателства за евакуиране на част от съветски войски от границата с Украйна и не може да се приказва за спад на напрежението. Това сподели пред БНР посланикът на Украйна в България Н.Пр. Виталий Москаленко.

" Ситуацията остава много напрегната. Имаме свидетелства, че броят на съветските войски, които се намират по периметъра на Украйна, не престават да се усилват. Както и на територията на Беларус, по този начин и на съветските територии, и в окупирания Крим, в окупирания Донбас, в акваторията на Черно и Азовско море и в Керченския проход. Над 30 кораба не престават да блокират цялото крайбрежие на Украйна ", акцентира украинският дипломат.
Украйна благодари на България за поддръжката
Министърът на външните работи Теодора Генчовска организира работна среща с посланика на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко. Два...
Прочети повече
Той определи като " заявление, непотвърдено от действителни дейности " думите на представителя на съветското военно министерство Игор Конашенков, който по-рано през днешния ден съобщи, че част от съветските сили край Украйна са завършили своите учения и стартират да се изтеглят.

" Украйна се отнася скептично към такова заявление, до момента в който не получим действителни свидетелства ", сподели Москаленко.

Посланик Москаленко акцентира, че Киев се готви за разнообразни сюжети, включително и за най-лошия.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР