Допълнителни суми за Великден ще има към априлските пенсии на

...
Допълнителни суми за Великден ще има към априлските пенсии на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: 1 227 000 пенсионери ще получат Великденски надбавки

Допълнителни суми за Великден ще има към априлските пенсии на 1 227 000 пенсионери. Това стана ясно при започване на днешното съвещание на кабинета, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Премиерът Бойко Борисов сподели пред камерите при започване на съвещанието, че с финансовия и обществения министри, са разгледали деликатно опциите. „ Така стана, че като пристигна Коледа и Великден над 1 млн. пенсионери чакат по 40 лева спомагателни бонуси, както ги назоваваме към пенсиите ”, сподели Борисов. „ Решихме, в случай че подкрепите това наше предложение и в този момент за Великден да осигурим тези 50 млн. в допълнение за българските пенсионери, които в границите на 2-3 месеца Коледа - Великден са към 100 млн., не малко пари ”, уточни Борисов.

Социалният министър Бисер Петков благодари за обезпечените средства за погашение на спомагателни суми към априлските пенсии на 1 227 000 пенсионери. „ Това са 56.5% от пенсионерите в България. Национален осигурителен институт има подготвеност откакто Министерски съвет вземе решението да го извърши и с пенсиите за април, изплащането на които ще стартира на 4 април да изплатят и тези еднократни спомагателни суми ”, сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР