Допълнителни радиочестотни ленти за развитие на мобилните мрежи от пето

...
Допълнителни радиочестотни ленти за развитие на мобилните мрежи от пето
Коментари Харесай

Министър Желязков участва във финалните сесии на Световната конференция по радиосъобщения

Допълнителни радиочестотни ленти за развиване на мобилните мрежи от пето потомство (5G) бяха избрани по време на Световната конференция по радиосъобщения.



Министърът на превоза, осведомителните технолоии и известията Росен Желязков взе участие във финалните сесии и подписването на заключителните документи от името на България.

Форумът е проведен от Международния съюз по далекосъобщения и дефинира насоките на развиване на радиосъобщенията и ръководството на радиоспектъра в международен мащаб. Тази година събитието се организира в Шарм Ел-Шейх, Египет.

В съпоставяне с предходни съвещания, Конференцията дефинира съвсем девет пъти повече набор за 5G.

Новите ленти подсигуряват построяването на мрежи за по-бърз транспорт на голямо количество данни, надеждно свързване на огромен брой устройства и обработка на обилни размери данни с минимално забавяне.

Технологията ще поддържа приложения за интелигентни домове и здания, умни градове, 3D видео, работа в облачни технологии, отдалечени медицински услуги, виртуална действителност и връзка сред машини за автоматизация на промишлеността. Международният съюз по далекосъобщения се ангажира стандартите в поддръжка на всички 5G приложения да бъдат въведени през 2020 година

Българската страна взе участие интензивно във форума с оферти за подобра хармонизация на националните и международните разпределения на радиочестотния набор.

По време на Радиоконференцията министър Желязков организира среща с генералния секретар на Международния съюз по далекосъобщения Хоулин Дзяо. По време на диалога бе очебийно дейното присъединяване и приноса на страната ни в дейностите на международната организация.

Министър Желязков организира среща и с министъра на известията и осведомителните технологии на Египет Амр Талаат. Росен Желязков осведоми египетския си сътрудник за самодейностите, свързани с развиването на 5G технологиите.

„ Един от най-важните аспекти е обезпечаване на киберсигурността на 5G мрежите. В това направление се готви пакет от правила за Европейския съюз, които ще дефинират съответните действия на национално равнище “, сподели министърът. Той акцентира, че на последващо място е обезпечаването на радиочестотен набор.

Министър Желязков добави, че България е една от 8-те страни в Европа, където ще се разположи суперкомпютър, който ще се построи по план на Европейски Съюз. С потребление на ресурсите му ще се подкрепят бизнеса, научните проучвания и образованието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР