Допълнителни 20 млн. лв. пък ще дойдат от бюджета на

...
Допълнителни 20 млн. лв. пък ще дойдат от бюджета на
Коментари Харесай

”Спаси София”: Управляващите в София се готвят да изтеглят заем от 100 млн. лв. за ремонт на тротоари

Допълнителни 20 млн. лева пък ще дойдат от бюджета на общината. За това алармираха градските деятели от Спаси София, които желаеха предлагането да бъде допълнено, тъй че да се подсигурява качествено осъществяване, ориентиране на вложенията към най-нуждаещите се квартали и оптимални изгоди за софиянци.

От Спаси София обявиха, че ръководещите не са показали лист на улиците, които ще се ремонтират, нито са изработили справедливи критерии за вложение на средствата там, където са най-необходими.

“Вярно е, че след 15 години ръководство на ГЕРБ, тротоарите на София имат незабавна потребност от ремонт, само че хората на власт ни оферират още от същото. Повече некачествени поправки, грозни павета и тротоари осеяни с шахти, които пропадат месеци след ремонта им. За нас е неприемливо да се налеят 120 млн. лева без никакви критерии за качество на материалите и метода на осъществяване на ремонтите”, безапелационен е Борис Бонев.

Според самостоятелния общински консултант, проблем е и фактът, че единствено 20% от средствата ще бъдат дадени на регионите, а голямата част - 80% от общата сума ще се харчи централно, от Столичната община.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР