Донорска ситуация в болница УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ“ даде

...
Донорска ситуация в болница УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ“ даде
Коментари Харесай

Донорска ситуация в ИСУЛ: Трансплантират два бъбрека в Румъния

Донорска обстановка в болница УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ даде късмет за живот на двама души. За това оповестиха от лечебното заведение.

Това стана допустимо откакто на 30 април околните на 59-годишен мъж, изпаднал в мозъчна гибел, са взели благородното решение да дарят неговите органи.

Бъбреците ще бъдат трансплантирани на двама румънски пациенти. Това става по линия на съглашение за съдействие сред ИА „ Медицински контрол “ и Националната организация за трансплантация на Румъния.

 Мъж в мозъчна гибел избави живота на трима непознати България 2 мин. Мъж в мозъчна гибел избави живота на трима непознати  Мъжът с две изкуствени сърца към този момент е на крайници: Искам да пребивавам България 3 мин. Мъжът с две изкуствени сърца към този момент е на крайници: Искам да пребивавам  „ Личностите “ с Кристина Газиева: Д-р Сибила Маринова, която споделя „ Да “ на живота Тази събота и неделя 3 мин. „ Личностите “ с Кристина Газиева: Д-р Сибила Маринова, която споделя „ Да “ на живота  2024 година стартира с една сърдечна и две бъбречни трансплантации България 2 мин. 2024 година стартира с една сърдечна и две бъбречни трансплантации  Мъж в мозъчна гибел избави живота на трима непознати България 2 мин. Мъж в мозъчна гибел избави живота на трима непознати  Мъжът с две изкуствени сърца към този момент е на крайници: Искам да пребивавам България 3 мин. Мъжът с две изкуствени сърца към този момент е на крайници: Искам да пребивавам  „ Личностите “ с Кристина Газиева: Д-р Сибила Маринова, която споделя „ Да “ на живота Тази събота и неделя 3 мин. „ Личностите “ с Кристина Газиева: Д-р Сибила Маринова, която споделя „ Да “ на живота  2024 година стартира с една сърдечна и две бъбречни трансплантации България 2 мин. 2024 година стартира с една сърдечна и две бъбречни трансплантации

Поради медицинските индикатори на донора, не е имало опция за осъществяването на органна трансплантация в България – липсвали са съчетаем пациент.

Другите органи – като сърце и черен дроб, не са били подобаващи за трансплантация , оповестиха още от лечебното заведение.

От Министерството на здравеопазването и от ИА „ Медицински контрол “ сервират съболезнования към околните на донора. Те изричат признателност както към тях, по този начин и към медиците, които са спомогнали това да се случи.

Донорската обстановка е дело на координатора доктор Мая Младенова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР