Донев на парламентарен контрол: Отговаря за доходи, горива и цените

...
Донев на парламентарен контрол: Отговаря за доходи, горива и цените
Коментари Харесай

Донев на парламентарен контрол: Отговаря за доходи, горива и цените на енергията


Донев на парламентарен надзор: Отговаря за приходи, горива и цените на силата. Народното събрание е отредило петъчния ден само за парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.
Той ще стартира в 9 ч., като въпроси и питания
са отправени към служебния премиер Гълъб Донев и към 16 министри.

Донев ще дава отговор на три въпроса – за политиката по приходите, реализирана от служебното държавно управление, за готвената анулация на
възбраната на експорт на горива,
създадени от съветски нефт и за използването на Регламента на Европейски Съюз от 6 октомври 2022 година във връзка със незабавна интервенция за прекъсване с високите цени на силата.
Служебният вицепремиер Атанас Пеканов
 ще отговори на няколко въпроса, сред които за оперативните стратегии за интервала 2014 – 2020 година и 2021 – 2027 година, както и за смяна на Плана за възобновяване и резистентност.

Иван Демерджиев, длъжностен заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи, ще отговори на 3 въпроса, сред които за изнесена информация за
нерегламентирани срещи на чиновници на Министерство на вътрешните работи.Росица Велкова-Желева, длъжностен министър на финансите, ще отговори на въпрос за усвоените средства за финансови разноски по консолидираната фискална стратегия за 2022 година Росен Христов, длъжностен министър на енергетиката ще отговори на 7 въпроса. Питания са отправени и към останалите министри, като на регионалния Иван Шишков ще бъдат заложени 19 въпроса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР