Доналд Тръмп спечели убедително първичните избори на републиканците в щата

...
Доналд Тръмп спечели убедително първичните избори на републиканците в щата
Коментари Харесай

Тръмп спечели убедително първичните избори в щата Айова

Доналд Тръмп завоюва безапелационно първичните избори на републиканците в щата Айова, а след него с огромна разлика се подрежда Рон Десантис, написа в заглавие в. " Файненшъл таймс ", представено от Българска телеграфна агенция.



Снимка Gettt Images: Доналд Тръмп

Британското издание отбелязва, че след броене на по-голяма част от гласовете в щата Тръмп води с повече от 50 %, следван от Десантис с малко над 20 % и Ники Хейли, която се класира на трето място.

" Наистина считам, че е време нашата страна да се сплоти... Независимо дали става въпрос за републиканци или демократи, либерали или консерватори ", сподели Тръмп пред свои последователи, събрали се да отпразнуват неговата победа в Де Мойн, столицата на Айова.

Вместо да насочва нападки против Хейли и Десантис, както неведнъж бе правил по време на своята акция, Тръмп протегна маслинова клонка, описвайки републиканските си противници като " доста умни и доста способни хора ".

Победата на Тръмп е най-голямата в историята на оспорваните партийни събрания в щата Айова. Тя надминава с много 41-те %, извоювани от Джордж Буш през 2000 година и сподели, че Тръмп продължава да упражнява въздействие върху Републиканската партия, а гласоподавателите поддържат човек, изправен пред десетки обвинявания във федерални закононарушения, показва " Файненшъл таймс ".

Резултатът евентуално ще разочарова Десантис и Хейли, които се надяваха да се откъснат от останалата част от групата претенденти и да се очертаят като най-вероятен противник, който да се състезава с Тръмп за републиканската номинация на президентските избори.

С успеха на Тръмп фокусът на конкуренцията се измести към съперничеството за второто място - и дали Хейли и Десантис ще продължат да се борят в миг, когато процедурата на първичните избори се насочва към щата Ню Хемпшър.

Победителят в конкуренцията на първичните избори на Републиканската партия, която ще се развие през идващите месеци и ще доближи кулминационната точка си на партийния конгрес през юли, ще се изправи против сегашния президент американски Джо Байдън на президентските избори през ноември, показва английският вестник.

Социологическите изследвания сочат доста по-оспорвана конкуренция в Ню Хемпшър, където Хейли е спечелила поддръжката на умерените републикански гласоподаватели и на самостоятелните.

Тръмп печели още от началото с нокаут, написа в заглавие изданието " Политико ".

Доналд Тръмп завоюва първичните изборите в щата Айова, като по този метод си проправя пътя към президентската номинация на Републиканската партия.

Три години откакто доста републиканци обявиха, че са подготвени да се оттеглен от Тръмп поради ролята му в провокирането на щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, предходният американски президент победи двамата си най-силни противници - Рон Десантис и Ники Хейли, разяснява изданието.

Победата още повече затвърждава актуалната доминация на Тръмп в партията, а акцията се насочва към Ню Хемпшър, където след седмица ще се проведат първичните избори и където някогашният президент има огромна преднина съгласно социологическите изследвания.

Той си обезпечи поддръжката на болшинството републиканци в Конгреса, в това число на съвсем цялото управление на партията. Събрал е най-вече пари от дарения и става очевидец по какъв начин главните му съперници се отхвърлят да го нападат поради общо 91-те обвинявания в закононарушения, с които се е сблъскал след напускането на поста.

Тръмп е, както споделя Скот Дженингс, почитан представител на Републиканската партия, твърдо част от елита. " Той е бил номиниран два пъти и е на път да бъде номиниран за трети път. В един миг това демонстрира, че към този момент не може да е новобранец ", добавя Дженингс, представен от " Политико ".

" Ако Доналд Тръмп завоюва в Ню Хемпшър, ще е мъчно да си представим, че ще загуби някъде другаде ", споделя Мат Моуърс, изтъкнат член на Републиканската партия, който взе участие в първичните избори на републиканците за Камарата на представителите от Ню Хемпшър.

Тази победа в Айова трансформира Доналд Тръмп в " обичания претендент " на републиканците, съобщи в коментар в обществената мрежа " Екс " американският президент Джо Байдън, представен от в. " Монд ".

Френското издание показва, че за пръв път, откогато напусна поста си, Тръмп, против който има четири обвинявания за закононарушения, се изправя пред присъдата на гласоподавателите. Резултатът удостоверява наклонността, обрисувана от социологическите изследвания, съгласно които той има невиждана преднина пред съперниците си, с над 50 % от гласовете.

Суровият мраз в Айова не повлия на мотивацията на поддръжниците му. Щатът беше обиден от снежна стихия и по време на гласуването температурата наближаваше минус 30 градуса, а пътищата бяха заледени.

" Ще спечелим с разгромяваща преднина ", предвижда Тръмп пред своите последователи. Седемдесет и седем годишният милиардер обезверено се пробва да съкруши всякаква конкуренция в границите на Републиканската партия, с цел да си обезпечи победа преди началото на правосъдните процеси, някои от които могат да го вкарат в пандиза, отбелязва " Монд ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР