Доналд Тръмп даде спешно заден ход за разрешението за внос

...
Доналд Тръмп даде спешно заден ход за разрешението за внос
Коментари Харесай

САЩ: Тръмп даде заден ход за вноса на трофеи от убити слонове

Доналд Тръмп даде незабавно заден ход за разрешението за импорт на титли от убити слонове от Зимбабве и Замбия. Снощи той заяви в Twitter, че замразява тематиката, откакто си навлече яростни рецензии в обществените мрежи и медиите, даже и в редиците на личната му Републиканската партия. Допълнително утежняващо събитие стана фактът, че решението бе огласено първо от фондацията Сафари Клъб Интернешънъл, бранител на този вид лов, още преди федералната организация за лов и лов на риба да го разгласи публично. Още по-конфузна стана обстановката, когато и оръжейното лоби (NRA) похвали шумно отпадането на възбраната за импорт на слонски ловни титли, въведена от Барак Обама.

Часове след формалното издание на решението бе публикувана фотография на президентския наследник Доналд Тръмп-младши, позиращ през 2011 с отрязана слонска опашка до натрупа на убитото животно.

Администрацията употребява странни претекстове, с цел да позволи вноса за интервала 21 януари  2016 – 31 декември 2018: че по този начин ще се подобрят възможностите за оцеляване на застрашените африкански слонове и ще бъдат спрени бракониерите.

След увеличението на популацията доникъде на предишното десетилетие, броят на слоновете в Африка още веднъж понижава застрашително - от 1 млн. през 1970-те години, през днешния ден слоновете са по-малко от 400 000.

Случаят стана мотив за припомняне на интернационалния скандал с убития от американски ортодонт лъв в Зимбабве през 2015 година Оказа се, че ловът е бил противозаконен, а убитият лъв Сесил – специфичен за зимбабвийците и учените. Властите не проверяваха нито зъболекаря, нито уредника на лова. А преди месец федералната организация по лова анулира възбраната за импорт на ловни титли от лъвове от същите две страни – Зимбабве и Замбия и се чака да удължи разрешението  за още три страни – Намибия, Танзания и Мозамбик.   
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР