Дона Векич се класира за четвъртфинал на турнир от Големия

...
Дона Векич се класира за четвъртфинал на турнир от Големия
Коментари Харесай

Дона Векич: На два пъти сериозно мислех да спра с тениса, а днес съм на четвъртфинал в Мелбърн

Дона Векич се класира за четвъртфинал на шампионат от Големия шлем по тенис за първи път от 2019 година и ще се бори за място на полуфинал на Откритото състезание на Австралия против Арина Сабаленка (Беларус). 26-годишната хърватка съобщи, че на два пъти е била пред отричане от тениса поради неспособност да си върне формата, най-много поради поредни интервенции на коляното в две следващи години.

Векич се подложи на интервенцията след края на Australian Open през 2021 година, когато започнаха непрекъснатите й проблеми. Тя добави, че след отпадането й в първия кръг на US Open си е дала време до “Уимбълдън ” да преоткрие формата, която в миналото й е помогнала да влезе в топ 20.

" На два пъти споделих, че съм подготвена да спра с тениса. Но откакто го споделих, завоювах шампионата в Кюрмейор (Италия), а и играх в действителност добре в Сан Диего ", съобщи Векич пред публицистите след днешния си мач. Хърватката отстрани младата чехкиня Линда Фрухвиртова (Чехия) с 6:2, 1:6, 6:3.

" Вярвайте ми, че го мислех, тъй като не бях във форма. Бях толкоз надалеч от това да се движа по метода, по който го правех преди на корта. Нямах доверие на коляното си, не имах вяра на качествата си, споделя хърватката. " Кондицията ми се подобряваше, само че не получаваше реализация при играта ми на корта. Но аз се подлагах и подлагах на напън. Беше прекомерно мъчно за мен душевен да бъда на това приблизително равнище, тъй като знам какво беше кадърен преди ", споделя още тя.

Но преломният миг пристигнал в Сан Диего, когато победила няколко от топ-състезателките, преди да стигне до финала и там да бъде съкрушена от Ига Швьонтек (Полша), номер 1 в женската класация. И когато е трансформирала метода си на мислене и не е поставяла тениса като първи приоритет, е пристигнал и четвъртфинала в Мелбърн..

" Това е мое 11-то присъединяване на Откритото състезание на Австралия. Аз съм към момента на 26 години. Но не се усещам на 26, когато стана рано заран и направя първите си стъпки. Положих толкоз доста старания върху себе си в този момент, в първия кръг…после когато стъпвам на корта, се чувствам все едно съм замръзнала. Спечелих първия сет, само че в случай че ме питаш за името ми, би трябвало да погледна на таблото, с цел да ви кажа по какъв начин се споделям. Бях изцяло блокирала ", изяснява още Векич. Но прибавя, че по този начин ще отиде и на четвъртфинала – без упования, без предварителна конфигурация. И ще се надява още веднъж на добър резултат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР