Доминик Тийм изигра най-добрия си мач след завръщането на корта,

...
Доминик Тийм изигра най-добрия си мач след завръщането на корта,
Коментари Харесай

Тийм показа прогрес, но не успя да победи Фонини


Доминик Тийм изигра най-хубавия си мач след завръщането на корта, само че това не бе задоволително, с цел да победи Фабио Фонини. Италианецът победи с 6-4, 7-6(5) в мача посред им от първия кръг на Мастърс шампионата в Рим.

Двубоят на Централния корт във „ Форо Италико “ бе доста равносилен и единствено по-добрата успеваемост на Фонини при реализирането на шансове за пробив му донесе триумфа в два сета.

И двамата използваха добре първия си сервис и бяха с малко над 50% на втори. Тийм обаче приключи с един пробив от седем благоприятни условия, до момента в който някогашната първа ракета на Италия осъществя два от три брейкбола.

Фонини първи бе изправен пред заплаха при 2-2 и 15-40. Световният №56 съумя да обърне гейма, а по-късно реализира единствения брейк в сета за 5-4.

Във втория сет сюжетът изглеждаше сходен. Фонини сервираше за мача при 5-4, само че Тийм се пребори за равнене като даже отрази един мачбол. Това разреши на австриеца да вкара сета в тайбрек. В него двамата си размениха по два минипробива. При 5-4 италианецът стигна до мачбол и този път съумя да го осъществя.

Във втори кръг е вероятен доста забавен мач сред Фонини и Яник Синер. За задачата Синер ще би трябвало да победи Педро Мартинес във вторник.

За Тийм това е пета загуба от пет шампионата след завръщането си на корта и общо девета, в случай че броим четирите в последните му четири дуела през 2021-а.

Аут от шампионата е и Себастиан Корда, който загуби с 4-6, 1-6 от Ботик ван де Зандсхулп. Нидерландецът ще срещне Каспър Рууд във втори кръг.

Всички резултати от деня при мъжете:

Алехандро Давидович Фокина – Иля Ивашка 6-2, 4-6, 6-4

Стан Вавринка – Райли Опелка 3-6, 7-5, 6-2

Дженсън Бруксби – Флавио Коболи 6-3, 6-4

Ласло Джере – Борна Чорич 6-2, 6-7(3), 6-2

Лоренцо Сонего – Денис Шаповалов 6-7(5), 6-3, 3-6

Николоз Басилашвили – Даниел Еванс 7-6(2), 6-2

Карен Хачанов – Джулио Зепиери 6-3, 6-4

Себастиан Корда – Ботик ван де Зандсхулп 4-6, 1-6

Александър Бублик – Маркос Гирон 6-3, 4-6, 3-6

Алберт Рамос – Томи Пол 4-6, 4-6

Фабио Фонини – Доминик Тийм 6-4, 7-6(5)

Душан Лайович – Алекс де Минор 4-6, 1-6

Пабло Кареньо Буста – Федерико Делбонис 6-3, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР