Домашно приготвената храна е далеч по-вкусна и разбира се здравословна

...
Домашно приготвената храна е далеч по-вкусна и разбира се здравословна
Коментари Харесай

Съвети при приготвянето на домашен кашкавал

Домашно приготвената храна е надалеч по-вкусна и несъмнено здравословна от готовата, която се продава в магазина. За разлика от последната, при домашната знаем тъкмо какви артикули сме употребявали и какви не бихме поставили - консерванти, оцветители и стабилизатори.

В днешно време повече от всеки път би трябвало да бъдем виновни и да се стараем да сервира на себе си и на семейство си същинска и здравословна храна.

Ако обичате кашкавал, само че се притеснявате от химичните субстанции и качеството на продуктите, употребявани в пакетирания на пазара млечен деликатес, то вие може да си приготвите кашкавал сами вкъщи.

Приготвянето му въобще не е толкоз мъчно, колкото звучи, а крайният резултат ще ви накара да не хапвате и употребявате различен с изключение на него.

Ето някои потребни препоръки при приготвянето на домакински кашкавал, които ще улеснят работата ви.

За задачата, която сте си сложили, ще ви е належащо прясно мляко. Ако имате опция да употребявате домашно, не се колебайте. Изборът на мляко също се дефинира от вашите желания. Дали ще заложите на краве мляко, или ще изберете друго, зависи от вас.

Процесът на подготвяне на домакински кашкавал се състои от три съществени стъпки.

 Рецепта за домакински кашкавал Снимка: Н.Акифова

Първо би трябвало да сложите млякото на котлона и да изчакате да загрее. Щом това стане, прибавете солта и разбъркайте добре.

Следващата стъпка е да пресечете млякото. Тук имате два разновидността - единият е да употребявате квас за сирене. Продава се в по-големите хранителни или профилирани магазини. Количеството капки, които би трябвало да употребявате, са разказани на опаковката.

Другият вид е да употребявате лимонтузу. Изсипете нужното количество в загрялото прясно мляко и оставете да поври, без да спирате да бъркате. След към 10-15 минути го отстранете от котлона и излейте в тензух, с цел да се отцеди хубаво.

Последната стъпка от рецептата за домакински кашкавал е да отцедите суроватката. Оформете пита и я затиснете с тежест. Това ще помогне на течността ще излезе до дъно. След най-малко два часа приберете в хладилника.

Домашно приготвеният кашкавал несъмнено е доста апетитен и ще изненадате прелестно всички с приготвянето му. Обърнете внимание, че срокът му на валидност е къс, защото този кашкавал не съдържа консерванти, които другояче биха го удължили.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР