Домашни трикове за красота от нашите баби Цената на красотата

...
Домашни трикове за красота от нашите баби Цената на красотата
Коментари Харесай

Домашни трикове за красота от нашите баби. Ефективни и днес

Домашни трикове за хубост от нашите баби

Цената на хубостта е висока. Поне по този начин ни го показват рекламите и профилираните магазини със скъпа козметика. Ами в случай че се върнем обратно във времето за известно време и се довериме на триковете на нашите баби? Няма да повярвате какви невероятни резултати можете да постигнете.

Естествен ботокс
Смесете ½ чаша гореща вода и 2 супени лъжици картофено нишесте и малко хидратиращ крем. Когато сместа е с температура, която е комфортна за потребление, нанесете върху лицето си и оставете за 20 минути. След това изплакнете с хладка вода. Използвайте два пъти седмично.

Вълшебни орехови черупки
Отварата от черупки се употребява за измиване на косата. Възстановя силата на косата, стопира косопада и последователно възстановя цвета на сивата коса. Добре е да си приготвите и маска от отварата, която да оставите на косата най-малко за 20 минути.

За красива кожа
Ако добавите смлени орехи към почистващия сапун за лице, съвършено ще почистите порите си, ще заздравите кожата си и ще премахнете съвършено грима.

Кислородна вода
Премахва бактериите, възпалението и даже нежеланата пигментация по лицето. Разредете 3% разтвор с вода в съответствие 1: 1 и използвайте като лосион върху лицето. Смесете вода с кислородна вода в съответствие 2: 1 и напръскайте леко върху косата. Получавате хубав натурален искра.

Желатин срещу бръчки
Направете си домашна колагенова маска от 2 чаени лъжици желатин, 4 супени лъжици топла вода и 2 супени лъжици лимонен сок. Получената примес се нанася върху чисто лице, оставя се да работи 10-15 минути и по-късно се изплаква.

Мая
Бори се с акнето и възпаленията на кожата, освежава и я изглажда, бори се с бръчките, почиства и успокоява кожата.

Натрошете половин кубче квас с 1 супена лъжица леко затоплен мед. Нанесете и оставете да работи 20 минути.

Краве или козе мляко – против кръгове под очите
Накиснете памучен тампон в козе или краве мляко (добре охладено), нанесете върху очите и оставете за 15 минути. Млякото овлажнява и подхранва – резултатите му са сравними с резултата на скъпите кремове. Освен че неотложно омекотява кожата, съдържа и протеини, ензими, аминокиселини и антиоксиданти, които са нужни за подсилване и регенериране на повредената кожа.

Ябълки и овесени ядки
Ябълките имат необикновено свойство – те могат бързо да провиснал лицевите мускули и да подхранят кожата след тежък ден. Два пъти седмично нанасяйте примес от настъргани ябълки и овесени ядки върху лицето и кожата към очите. Оставете за 15-20 минути и по-късно измийте.

Трик против бързо омазняване на косата
Всичко, което би трябвало да извършите, е да добавите 1 чаена лъжичка сол към елементарния си шампоан и да миете косата си както нормално. Или можете да добавите малко сол към всяка доза шампоан. Косата ще бъде свежа по-дълго и ще резервира размера си.

Бебешка пудра
За по-дълги и по-гъсти мигли. Преди да нанесете серпантина върху миглите, нанесете върху тях малко бебешка пудра. В резултат на това вашите мигли ще бъдат по-дебели и също ще наподобяват по-дълги. Пудрата също ще ви помогне гримът да издържи безупречно през целия ден. Нанесете малко пудра върху лицето си, преди да нанесете грима. Пудрата също ще ви помогне, в случай че имате прекомерно тъмна пудра за лице и се нуждаете от по-светъл колорит. В подобен случай просто прибавете бебешка пудра.

Пчелен восък – отбрана на кожата и ноктите
Мажете ръцете си с пчелен восък по време на мощни студове или преди контакт с химикали. Това е превъзходен метод да отбраните ръцете си. Пчелният восък е отличен и като естествен еликсир за устни.

Лимон, мед и захар за тъмни петна по кожата
Тази домашна рецепта е доста елементарна и резултатът й се крие в комбинацията от мощни естествени съставки. Захарта работи като натурален пилинг, който отстранява мъртвите кафези по кожата. Лимонът има избелващ резултат. Медът е основа, която комбинира двете съставки, хидратира кожата и работи като предварителна защита против появяването на кафяви петна.

Смесете 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица лимонен сок и 1 супена лъжица захар. Разбъркайте, нанесете върху тъмните зони и деликатно масажирайте. Оставете за към 15 минути и по-късно измийте с хладка вода.

Ябълковият оцет побеждава пърхота и почиства кожата
Смесете 1 част оцет и 2 елементи вода. Напръскайте леко върху най-проблемните зони по главата.

Вижте още: Правилни грижи за доматите за здрава годишна продукция – няколко съвета

Същият разтвор ще помогне за разчистване на порите на лицето.

Споделете тези домашни трикове за хубост с приятелките си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР