Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие поправка,

...
Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие поправка,
Коментари Харесай

Със закон руският парламент забрани критиките към Вагнер

Долната камара на съветския парламент - Държавната дума, одобри корекция, която планува санкции за лицата, приети за отговорни за д, воюващи в Украйна , оповестява " Ройтерс ".

По този метод се уголемява законът, който цензурира рецензиите към съветските въоръжени сили.

Поправката се преглежда като ход за " отбрана " на бойците от частната военна компания " Вагнер " - наемническа формация, която управлява акцията на Русия за завладяването на град Бахмут в Източна Украйна.

Законопроектът би трябвало да бъде утвърден и от горната камара на Народното събрание, преди да бъде предаден на президента Владимир Путин за дефинитивно утвърждение.
 Със закон Русия брани от дискредитиране и бойците от
Със закон Русия брани от дискредитиране и бойците от " Вагнер "

Предвиждат се до 15 години затвор

Основателят на " Вагнер " Евгений Пригожин приветства поправката, която е уголемение на съветските военновременни ограничения за цензура, въведени след началото на нашествието в Украйна.

През януари Пригожин изиска от Народното събрание да забрани отрицателните мнения в медиите за неговите бойци посредством изменение на наказателния кодекс - концепция, която ръководителят на Думата Вячеслав Володин бързо съобщи, че поддържа.

Съгласно " дискредитирането " на армията може да бъде осъдено с до пет години затвор , а съзнателното разпространение на погрешна информация за нея може да докара до присъда от 15 години затвор.

Руските прокурори са образували над 5800 каузи против хора за дискредитиране на въоръжените сили. Властите употребяват законите против разпространяването на погрешна информация и с цел да осъждат на дълъг престой в пандиза дългогодишни критици на Кремъл.
 Нов закон планува затвор за фалшив против съветската войска
Нов закон планува затвор за фалшив против съветската войска

Законопроектът планува и санкции при приканване към наказания против Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР