Долната камара на полския парламент - Сеймът прие предложения от

...
Долната камара на полския парламент - Сеймът прие предложения от
Коментари Харесай

Полският Сейм прие закон за премахване на дисциплинарната камара за съдиите

Долната камара на полския парламент - Сеймът одобри оферти от президента Анджей Дуда променен закон за Върховния съд, който отстранява дисциплинарната камара, употребена от дясното държавно управление на страната за наказване на непокорни съдии и провокирала вълна от рецензии към Варшава от страна на Брюксел, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Полското държавно управление чака премахването на породилата дискусия дисциплинарна камара да постави завършек на разногласията му с Европейския съюз и да проправи пътя за съглашение, което да накара Брюксел да деблокира милиарди евро замразени средства от фонда за възобновяване за Полша.

В поддръжка на променения закон гласоподаваха 231 депутати, " срещу " - 208, а 13 депутати се въздържаха. Управляващата коалиция поддържа ограниченията, а опозицията гласоподава срещу, потвърждавайки, че измененията са значително козметични.

Полският министър председател Матеуш Моравецки сподели пред Сейма преди гласуването, че председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се чака да подпише съглашението за европейските средства на 2 юни във Варшава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР