Документи, споделени ексклузивно с американския телевизионен канал CNN, показват, че

...
Документи, споделени ексклузивно с американския телевизионен канал CNN, показват, че
Коментари Харесай

CNN: Генерал Суровикин е бил таен ВИП член на ЧВК Вагнер

Документи, споделени извънредно с американския ефирен канал CNN, демонстрират, че съветският военачалник Сергей Суровикин е бил скришен ВИП член на частната военна компания " Вагнер “, предава.

Документите, получени от съветския Център за следствени досиета, демонстрират, че Суровикин има личен регистрационен номер в компанията на Евгений Пригожин. Генералът е включен в листата дружно с минимум 30 други високопоставени съветски военни и сътрудници от разузнаването, които съгласно Центъра за досиета също са ВИП членове на " Вагнер “.

Медията отбелязва, че Суровикин не се е появявал обществено от предходната събота. Тогава той разгласява видео, в което се обръща към Пригожин с молба да спре протеста си. Оттогава местонахождението му остава незнайно.

Суровикин е награден пълководец на съветските военновъздушни сили и получава прякора " Генерал Армагедон “ поради безмилостната си тактичност, която употребява при бомбардирането на градове в Сирия.

Към сегашния миг от " Вагнер “ не са дали отговор на настояването на CNN за коментар. Не е ясно какво тъкмо включва ВИП участието на " Вагнер “, в това число дали има финансова изгода от него. Известно е, че Суровикин има връзки с компанията, само че документите повдигат въпроси по отношение на близостта на висши членове на съветската войска и " Вагнер “.

В хода краткотрайния протест на Пригожин, членовете на " Вагнер “ оповестиха поемането на контрола над южния съветски град Ростов на Дон, като на процедура не се сблъскаха със опозиция от съветската войска.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР