Документалният филм за Sinead O`Connor ще продължи да се излъчва въпреки смъртта на певицата - за да разкаже нейната страна на историята

...
Решението да се продължи с излъчването беше взето след внимателно
Коментари Харесай

Решението да се продължи с излъчването беше взето след внимателно обмисляне след смъртта на музиканта.

Документалният филм от 2022 г. се задълбочава в пътуването на покойната ирландска звезда към международната слава, особено след издаването на нейното изпълнение на Nothing Compares 2 U, и противоречията, пред които тя се изправи поради откровените си протести.

Изображение: Ирландската певица в нея музикален видеоклип за Nothing Compares 2 U

„Бяхме планирани да пуснем Nothing Compares днес по Sky / Now от много дълго време и след много мисли ще продължим с този план“, написа Фъргюсън в събота.

„Реакцията към филма и любовта към Шинейд е осезаема и смятаме, че прожекцията му този уикенд е правилното нещо, така че хората да могат да я видят в целия й блясък и да я чуят да разказва своята страна на историята.“

Тя добави: „Възможност, която рядко й беше предоставена от някои аспекти на медиите, които прекарваха толкова много от времето си, намалявайки всичко, което тя имаше да каже.

Sinead O'Connor имаше „прекрасни планове за нов албум и евентуален филм“

„Nothing Compares е любовно писмо до Sinead. Тя означаваше абсолютния свят за мен и знам, че го направи за много от вас.

„Гледайте филма, почувствайте яростта, поплачете си добре и нека си спомним жената за нейните радикални, магически начини и всичко останало тя направи за нас. Никога не съм била по-горда да бъда ирландка."

Документалният филм разглежда ключови моменти от кариерата на О'Конър в края на 80-те и началото на 90-те през "съвременна феминистка леща".< /p>

Певицата спечели слава с високо оценени албуми, включително дебютния си албум от 1987 г. The Lion And The Cobra и последващия му албум, спечелил Грами I Do Not Want What I Haven't Got.

Изображение: Документалният филм разглежда ключови моменти от кариерата на О'Конър в края на 80-те и началото на 90-те

През десетилетията тя издаде още осем албума, като последният й I'm Not Bossy, I'm The Boss стартира през 2014 г.

Ирландската музикантка беше известна със силните си позиции по социални и политически въпроси, особено когато скъса снимка на папа Йоан Павел II в американското скеч шоу Saturday Night Live през 1992 г., протестирайки срещу Католическата църква, което доведе до яростна реакция.

„Не е добре“: последното видео на Sinead O'Connor

Прочетете още:
„Beyond compare“: Почит, отдадена на Sinead O'Connor след смъртта на певицата
Шинейд О'Конър и историята на втората й обложка на Prince

Документалният филм показва откъси от нейните музикални видеоклипове и изпълнения на живо, заедно с неиздавани досега кадри и по-ново интервю.

Фъргюсън по-рано изрази желанието си документалният филм да „служи като напомняне за нейното величие“, тъй като тя описа О'Конър като „специално, забавно и великолепно човешко същество“.

Тя добави: „Огънят й запали факел за толкова много от нас, особено тези, които са израснали през 90-те години на миналия век, и тези, които наистина се нуждаеха от нейната светлина.“

Режисьорката също така изрази своята благодарност за „огромната привилегия“ да създаде програмата с одобрението на певеца.

Първоначалната премиера на документалния филм беше на конкурса за документални филми Sundance World Cinema през 2022 г. и по-късно беше пуснат в киносалоните през октомври същата година.

Той получи множество номинации за награди и спечели титлата за най-добър пълнометражен документален филм на Ирландските филмови и телевизионни награди.

Nothing Compares ще бъде излъчен по Sky Documentaries в 21:00 часа и ще бъде наличен в абонаментната услуга Now. Ще бъде показан и на Sky Showcase и Sky Arts.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР