Доктор Евгени Шарков и екипът на клиниката по пластично-възстановителна и

...
Доктор Евгени Шарков и екипът на клиниката по пластично-възстановителна и
Коментари Харесай

Д-р Шарков и екипа му в Александровска първи в света успешно извършиха уникална по рода си операция за контуриране на тялото при пациент отслабнал със 75 кг

Доктор Евгени Шарков и екипът на клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на Александровска болница сполучливо направиха комплицирана интервенция по контуриране на тялото на пациент, изгубил феноменалните 70 кг телесна маса. Отслабване, което сигурно се е отразило чудесно и на здравето и на самочувствието му. Но по какъв начин в действителност се прави контуриране на тялото след такава фрапантна загуба на тегло?

Тайната разкрива лекар Шарков, който е измислил и приложил на този пациент “zipshark”. Това е първата в света модифицирана техника за контуриране на горната част на тялото след солидна загуба на тегло. Операцията се състои в премахване на кожно-подкожните непотребни тъкани и увисвания от страничните елементи на корема и гръдния панер, като финалният белег е отвесно насочен и остава прикрит под ръката, когато тя е в позиция пусната свободно до тялото. Интервенцията приключва с автотрансплантация на зърното и ареолата и позиционирането им във към този момент контурираните и завършени области на гръдната мускулатура.

Интервенцията, която е същинска иновация, разрешава на пациента да се почувства още веднъж удобно, а лекар Шарков споделя, че положителните резултати няма по какъв начин да не зарадват всеки доктор.

Как обаче се случва всичко?

Мъж, измършавял със 75 кг. за интервал от две години, потърсил услугите на доктор Шарков още преди година. Тогава му е направена Белт липектомия, а преди няколко дни, на втори стадий е осъществено контуриране на торса с унищожаване на увисналата кожа в региона на гърдите и от двете страни на гръдния панер. Пациентът декларирал, че не желае нито непотребната кожа, нито съществуването на хоризонтални постоперативни белези по тялото, което наложило да се употребява ексцентричен метод с „ отвесно “ премахване на кожните остатъци. Началникът на клиниката доктор Евгени Шарков изясни, че по предписание притеглянето постоянно е в посока нагоре и в никакъв случай не е правено странично.



„ Отстранените сектори от кожа и подкожна мастна тъкан са с дължина 55 см. и ширина 20 см. За да може да се затвори дефектът, да се понижи рискът от формиране на груби белези и за по-добър надзор разрезите се оформиха S-образно, споделя експертът. Извършихме необятно отпрепариране напред до срединната линия по пъпа и обратно на 3 см. от срединната линия по гръбнака, което разрешава дефектът да се затвори без напрежение. Издърпването на кожата в тази посока наложи транспозиционирането на гръдните зърна на пациента под формата на свободна кожа, защото при изтеглянето те попадат под мишниците “, добавя доктор Шарков. По думите му процедурата е доста характерна и на никое място не е разказана в здравната литература.



По време на интервенцията е изработен и отвесен medial thigh lift за контуриране на бедрата. Пациентът е изписан на петия ден от хоспитализацията, без никакви затруднения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР