Докладчикът на Западните Балкани за германския парламент Питър Байер предупреди,

...
Докладчикът на Западните Балкани за германския парламент Питър Байер предупреди,
Коментари Харесай

Байер: Сърбия и Косово да покажат сериозно желание за напредък

Докладчикът на Западните Балкани за немския парламент Питър Байер предизвести, че европейските вероятности на Сърбия и Косово ще бъдат забавени, в случай че на утрешната среща в Берлин не покажат сериозна подготвеност за прогрес в процеса на нормализиране.

„ Не става въпрос за съответни проекти с избрани условия, а за осведомен и открит продан на отзиви по районни въпроси. Освен това можем да се надяваме, че Сърбия и Косово ще употребяват срещата по градивен метод и ще обсъдят процеса на нормализиране на връзките. Защото, в случай че към момента няма сериозна воля за прогрес, вероятността на Европейски Съюз за двете страни ще бъде забавена, сподели Байер.

Той изрази вяра, че срещата в Берлин ще се концентрира върху първичното наличие и рамката на разговора сред Белград и Прищина, добавяйки, че това е информативна среща и замяна на отзиви.

Байер добави, че препоръчаната замяна на територии към този момент не се разисква. По думите му смяната на границите по етнически симптом може да провокира верижна реакция и такова предложение би трябвало да бъде отхвърлено.

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон ще се срещнат на следващия ден в Берлин с водачите на страните от Западните Балкани и Европейската комисия. На форума ще участват и президентите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР