Докладът от възложения от мен одит на Столичното предприятие за

...
Докладът от възложения от мен одит на Столичното предприятие за
Коментари Харесай

Терзиев: Докладът от одита на завода за преработка на отпадъци в София крещи безстопанственост

Д окладът от предоставения от мен одит на Столичното дружество за отнасяне на боклуци " крещи " занемареност. За това изпратих отчета от инспекцията към Софийската градска прокуратура за следващи дейности по подготвеност. Това оповестява кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Терзиев показва, че от тук нататък решението за идващите стъпки е в ръцете на прокуратурата.

" Безстопанственост - като груба немарливост във връзка с активите на предприятието и пилеенето на средствата му, зле написани планови задачи при строителството, липса на действен надзор и надзор по осъществяването, липса на надзор, разпределяне на безусловно нелогични и незаслужени бонуси по отношение на резултатите и скарано с икономическата логичност утежняване на финансовото състояние на предприятието ", написа в обществената мрежа столичният кмет. За всичко това съгласно него би трябвало да бъде потърсена отговорност.

Терзиев напомня, че на идната конференция по тематиката в Столичната община през днешния ден ще бъдат показани още детайлности по отчета, който ще бъде оповестен в неговата целокупност.

Това не значи, че ще спрем дотук. Продължаваме с инспекциите и разкриването на неприятни практики. Едновременно с това вкарваме ограничения, с цел да приведем завода в естествен и ефикасен режим на работа, показва Васил Терзиев във Фейсбук.

На 2 януари от пресцентъра на Столичната община оповестиха, че Столичното дружество за отнасяне на боклуци не извършва задачата си по предопределение и има евентуален риск, в случай че не се вземат незабавни ограничения, София да преживее рецесия с боклука в идващите три години. Това откри новият мениджмънт на завода по една от течащите на място инспекции, оповестиха от Столичната община. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР