Докладът на САЩ трябва да се чете с критично око

...
Докладът на САЩ трябва да се чете с критично око
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Докладът на САЩ трябва да се чете с критично око

Докладът на Съединени американски щати би трябвало да се чете с сериозно око и да се разбере какъв е политическият подтекст във Вашингтон . В този отчет има доста конкретика. Важна е оценката за корупцията и за слабостта на правосъдната ни система. Темата с така наречен македонско малцинство и опитите за налагане у нас на джендър идеологията звучи недопустимо от становище на българския народен интерес “. Това сподели пред БНР юристът Борислав Цеков. 

В, че подхванатите от България дейности против нарушаването на човешките права са незадоволителни. 

По думите на Цеков администрацията на Байдън не е в позицията да морализаторства :  

„ Джо Байдън и Демократическата партия са главните проводници на безогледната цензура в демократичните медии и в обществените мрежи в Съединени американски щати. България има тежки проблеми с корупцията, само че когато рецензията идва от американски президент, към който витаят подозрения за гранд корупция, подозрения, които не се проверяват, разбираме, че този двоен стандарт още веднъж девалвира цената на оценките в този отчет “. 

В предаването „ 12+3 “ Борислав Цеков добави: 

„ Този вид отчети са вид политически инструмент и са част от наследството на неолибералната геополитическа теория, която дълго доминираше в Съединени американски щати - доктрината за еднополюсния свят с хегемон Съединени американски щати... Тези отчети са потребни неща, само че би трябвало да се четат с сериозно око и през призмата на националните ползи “

Интервюто с Борислав Цеков можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР