„Доклад по темата РС Македония бихме могли да изготвим, ако

...
„Доклад по темата РС Македония бихме могли да изготвим, ако
Коментари Харесай

Генчовска за РСМ: Екипите на премиера продължават да саботират процеса

„ Доклад по тематиката районен съд Македония бихме могли да изготвим, в случай че се организира КСНС, което е в прерогативите на президента и в случай че той изиска подобен отчет от външно министерство или от всички останали служби. Той е в правото си да изиска отчети от всички членове на КСНС. “ Това съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска, съобщи БГНЕС.

Генчовска съобщи, че на този стадий няма направен подобен документ, тъй като няма концепция за привикване на КСНС. „ Не можем да се ангажираме с дати по никакъв метод. Няма ангажиране с дати. За страдание, отново ще ви кажа, чухте и след Коалиционния съвет, аз не вземам участие на Коалиционния съвет, че разчитат на външно министерство както министър председателят, по този начин и началникът на кабинета на премиера. За страдание, обаче, екипите на премиера не престават по друг метод да саботират процеса. Провеждат диалози с нашите сътрудници от Европейския съюз. Ние се опитваме в действителност чисто професионално, официално да водим тези диалози, само че отново научаваме по непряк метод, че се водят и паралелни диалози от съветници на премиера “, сподели Генчовска.

Няма късмет външно министерство да бъде заобиколено, безапелационна е тя. По думите й диалозите са водени

със страни-членки на Европейския съюз. „ Нормално е да звънят по телефоните, да идват на посещаване, тъй че отвън формалните диалози, са водени, явно и паралелни диалози “, сподели още Генчовска.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР