Докато Украйна се подготвяше да отбележи както своята независимост от

...
Докато Украйна се подготвяше да отбележи както своята независимост от
Коментари Харесай

Зеленски предупреди, че ако атакува тези дни, Русия ще получи мощен отговор

Докато Украйна се приготвяше да означи както своята самостоятелност от руското ръководство през 1991 година, по този начин и, президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че възможни съветски офанзиви на или към 24 август - Деня на независимостта от руската власт, ще провокират мощен отговор. На 24 август се навършват и шест месеца от нахлуването на съветските войски в Украйна.

оповестява, че макар предизвикването, отправено от Зеленски, измежду украинци и западни представители се усеща угриженост, че Русия се готви да нападна още веднъж столицата Киев.

Съединените щати приканиха своите жители да изоставен Украйна, заявявайки, че Русия ще постави на мушката през идващите няколко дни гражданска и държавна инфраструктура. Гражданите на Съединени американски щати би трябвало да изоставен Украйна " в този момент " със лични средства, в случай че е безвредно да го създадат, обявиха от посолството на Съединени американски щати в Киев.

И до момента в който надалеч от Киев - в региона на Запорожие в Югоизточна Украйна, съветските сили не престават да нанасят артилерийски и въздушни удари, водачи на десетки страни и интернационалните организации участваха в по този начин наречената `Кримска платформа " - множеството от тях посредством видеоконферентна връзка - в символ на взаимност с Украйна.

Откривайки форума, Зеленски, облечен в нормалното си военно облекло, сподели на делегатите: " За да се преодолее терорът, е належащо да се завоюва победа в битката против съветската експанзия ". " Необходимо е да освободим Крим. Това ще бъде възраждането на международния закон и ред ", сподели той.

Действащият министър-председател на Италия Марио Драги сподели, че Рим ще продължи да поддържа Украйна. " Ние сме с вас в битката ви да се противопоставите на нашествието на Русия, да възстановите териториалната целокупност на Украйна, да отбраните вашата народна власт и самостоятелност ", сподели той.

По-рано Зеленски предизвести, че Москва може да опита " нещо изключително грозно " в навечерието на Деня на независимостта. Запитан на конференция с гостуващия полски президент Анджей Дуда за опцията за съветски ракетен удар против Киев, Зеленски сподели, че заплаха от офанзиви има всеки ден.

Отговорът на Украйна ще бъде същият за всеки град, който бъде нападнат от Русия.

" Те ще получат отговор, мощен отговор ", сподели Зеленски. " Искам да кажа, че всеки ден... този отговор ще нараства, ще става все по-силен и по-силен. "

Страховете от усилване на съветските офанзиви се развиха след убийството на Даря Дугина, щерка на изтъкнат съветски ултранационалист, при атентат с кола бомба покрай Москва в събота. Москва упрекна за убийството украински сътрудници, само че Киев отхвърля да е забъркан в покушението.

Киев рядко е бил обстрелван с съветски ракети, откогато Украйна отблъсна сухопътна атака за завладяване на столицата през март.

В града във вторник е умерено, като доста хора към момента се скитат по улиците, само че се усещат признаците на паника. Властите приканиха украинците да работят от у дома, когато е допустимо, от вторник до четвъртък, настояха и да одобряват съществено предизвестията за въздушно нахлуване и да търсят заслон, когато завият сирените.

Градската администрация на Киев забрани огромни обществени събирания до четвъртък, опасявайки се, че навалица от празнуващи поданици може да стане цел за съветски ракетен удар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР