Докато технологиите във всички сфери на живота се развиват и

...
Докато технологиите във всички сфери на живота се развиват и
Коментари Харесай

Микронидлинг за по-красива кожа: всичко, което трябва да знаете

Докато технологиите във всички сфери на живота се развиват и се появяват все по-модерни техники в грижата за хубостта, микронидлингът се обрисува като революционна процедура, обещаваща подмладяване на кожата и справяне с безчет дерматологични проблеми.

Тази минимално инвазивна техника включва потреблението на фини игли за основаване на следени микронаранявания по повърхността на кожата. Те подтикват естествения развой на излекуване на тялото и предизвикват производството на колаген и еластин.

Ако още не сте осведомени с тематиката, следва да ви разкрием тънкостите на микроиглинга, изгодите от него и за какво се е трансформирал в отлично решение за хора, които желаят да подобрят здравето и външния тип на кожата си.

 микронидлинг iStock

Микронидлингът, прочут още като терапия за индукция на колаген, като включва потреблението на профилирано устройство, оборудвано с дребни игли, които основават микроубождания в кожата.

Контролираните пострадвания провокират оздравителната реакция на тялото, стимулирайки производството на колаген и еластин – два съществени протеина, виновни за поддържането на еластичността и структурата на кожата.

Процедурата може да се извърши от кожни лекари или даже благодарение на домашни дермаролери, макар че професионалните техники нормално оферират по-прецизни и ефикасни резултати.

Когато приказваме за настоящите способи в естетичната дерматология, екипът ни събира информация, която се надяваме да ви е от изгода, с цел да се ориентирате. Въпреки това персоналната консултация с кожен лекар или експерт в региона на естетичната медицина е мощно целесъобразна, с цел да се подходи самостоятелно към потребностите и спецификите на всяка Edna от вас.

Лекарите могат да изберат точната дълбочина, която е най-хубава за вида и положението на кожата на всеки пациент и да доближат дълбочина до 3,5 милиметра на стъпки от 0,1 милиметра – нещо никое друго устройство не може.

 микронидлинг iStock

Предимства на микронидлинга

Производство на колаген

Едно от главните преимущества на микронидлинга е способността му да подтиква производството на колаген. Колагенът е от решаващо значение за поддържане на кожата ви стегната, за понижаване на фините линии и реализиране на по-младежки загар. С напредването на възрастта производството на колаген естествено понижава, което прави микронидлинга дейно решение за противопоставяне на този развой.

Подобрена текстура и звук на кожата

Процедурата работи удобно върху разнообразни проблеми по кожата, в това число неравномерната ѝ текстура и звук. Процедурата оказва помощ да се сведат до най-малко белезите от акне, увреждането от слънцето и хиперпигментацията. Всичко това води до по-гладък и постоянен загар на кожата.

Намаляване на бръчките и фините линии

Чрез поощряване на синтеза на колаген и еластин, микронидлингът оказва помощ за понижаване на появяването на бръчки и фини линии. Следователно постоянните сесии могат да допринесат за по-младежки и обновен тип.

Още процедури за подмладяване вижте тук > >  

Подобрена всмукване на артикули за кожата

Микронараняванията, основани по време на микроиглата, усъвършенстват усвояването на продуктите за грижа за кожата. Това значи, че локалните серуми и кремове се всмукват по-ефективно в по-дълбоките пластове на кожата, увеличавайки оптимално изгодите от тях.

Минимално инвазивен способ и бързо възобновяване

Това съставлява минимално инвазивна процедура и надлежно не е нужен престой в болница. За разлика от по-агресивните лекувания, микронидлингът разрешава на хората да се върнат към ежедневните си действия релативно бързо, което го прави комфортен вид за дами с претрупан график.

 микронидлинг iStock

Процесът на микронидлинга нормално включва няколко стъпки:

Консултация

Преди процедурата проведете консултация със експерт по грижа за кожата, който да оцени самостоятелните ви проблеми с кожата, здравната история и пригодността ви за микроигли.

Подготовка

Ако употребявате някакво интензивно локално лекуване, целесъобразно е да преустановите използването няколко дни преди лекуването с микроигли. В допълнение към почистеното и тонизирано лице, вие също би трябвало да избягвате потреблението на ретинол най-малко 48 часа преди и да избягвате директно излагане на слънце за към три дни преди и три дни по-късно. Кожата се почиства и може да се нанесе обезболяващ крем, с цел да се обезпечи комфорта ви на процедурата. Добре е да не употребявате никакви нападателни киселини в границите на седмицата след процедурата.

 микронидлинг iStock

Лечение с микроигли

С микронидлинг устройството се работи върху кожата, като се основават следените микронаранявания. Дълбочината на иглите се контролира въз основа на характерните кожни проблеми, които има пациентът.

Грижа след лекуването

След процедурата кожата може да наподобява леко зачервена или подута, което наподобява като леко слънчево изгаряне. Специалистите по грижа за кожата нормално предлагат характерна грижа след третирането, в това число потреблението на нежни почистващи артикули и овлажнители.

 микронидлинг iStock

Много значимо е да заложите на реномирана клиника, тъй като когато процедурата не е осъществена вярно, съществуват съществени опасности като инфекции, белези, хиперпигментация и синини.

Микронидлингът с право заслужи своето място в най-горещите бюти трендове за 2023 година като съвременна процедура, предлагаща доста преимущества за тези, които желаят да подобрят здравето и външния тип на кожата си.

Тъй като нови процедури и техники в грижата за кожата не престават да се появяват и развиват, микронидлингът се откроява като повсеместен и ефикасен вид, разкриващ хубостта, която се крие под повърхността на кожата ви.

Преди да се подложите на каквато и да е процедура, целесъобразно е да се консултирате с дипломиран кожен лекар или експерт по грижа за кожата, с цел да сте сигурни, че лекуването е съобразено с самостоятелните ви потребности и вид кожа и подхождате безвредно и съответно към лечението.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР